Мед Атлант

В МОЗ розповіли, в якому випадку люди старші 60 можуть виходити на роботу

Згідно з постановою уряду, люди з груп ризику, в тому числі люди старше 60 років, мають знаходитись на самоізоляції. Проте є виключення.

Про це на пресбрифінгу розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише УП.

“У постанові чітко визначено, хто саме підлягає самоізоляції. В тому числі це і люди старше 60 років. Там також є виключення, які стосуються перш за все людей, які працюють в органах державної влади, в органах місцевого самоврядування, об’єктах критичної інфраструктури або інфраструктури, яка забезпечує життєдіяльність міста: водопостання, електроенергетика, підприємства хімічної галузі тощо”, – пояснив він.

Степанов уточнив, що такі люди можуть працювати та не бути на самоізоляції, але обов’язково мають дотримуватися встановлених в країні правил: носити маски, користуватись антисептиками, дотримуватись соціальної дистанції.

“Ті, хто перебуває на пенсії, мають знаходитись у самоізоляції. Це робиться виключно заради здоров’я і життя цих людей. Якщо ми подивимось на летальні випадки, то понад 70% – це люди, які входять в групи ризику. В тому числі, і люди старше 60 років”, – сказав Степанов. 

Він також додав, що с початком роботи в офісному приміщенні потрібно вимірювати працівникам температуру.

Також важливо, щоб на площі 10 квадратних метрів перебувало не більше 1 людини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...