Мед Атлант

Зеленський пропонує збільшити штрафи за ухилення від мобілізації

Президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту та визначив як невідкладний законопроект, який передбачає призов резервістів на військову службу в особливий період.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, відповідний законопроект №3553 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку” був зареєстрований вчора, 28 травня.

Як йдеться у пояснювальній записці проекту закону, документ розроблено у зв’язку з необхідністю вдосконалення засад комплектування Збройних сил високопрофесійним складом.

Так, законопроектом передбачається внесення змін до законодавства, зокрема, з приводу реформування місцевих органів військового управління, удосконалення порядку здійснення військового обліку призовників, запровадження військового обліку резервістів, запровадження нового виду військової служби — військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

Зеленський пропонує запровадити нові види адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства про оборону, військовий обов’язок і військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Порушення правил військового обліку буде каратися штрафом від 510 до 850 гривень, за повторне порушення доведеться заплатити 850-1700 гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...