Мед Атлант

Лаявся та погрожував ножем: за психологічне насильство над батьком прикарпатця арештували на п’ять місяців

29 травня Рожнятівський районний суд виніс вирок чоловіку за психологічне насильство над батьком.

Як зазначається у матеріалах справи, син систематично знущався над чоловіком. Обвинувачений ображав батька нецензурними словами та погрожував фізичною розправою. Таке він вчиняв, переважно, коли був п’яним.

Так 26 серпня 2019 року обвинувачений  ображав батька нецензурними словами та погрожував фізичною розправою. За вчинене 22 листопада 2019 року суд  притягнув його до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та наклав штраф. Однак обвинувачений належних висновків для себе не зробив і продовжував протиправні дії відносно батька.

20 лютого 2020 року, у домі батька, підсудний ображав його нецезурною лайкою. Обвинувачений був при цьому п’яний. За це 27 лютого 2020 року суд знову притягнув його до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 173-2 КУпАП, і наклав адміністративне стягнення у гляді адміністративного арешту.

8 березня 2020 року, знову перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння у домі батька, ображав його нецензурними словами. Тому 11 березня 2020 року суд притягнув до його адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 173-2 КупАП та накладв штраф.

14 квітня 2020 року син знову ображав потерпілого нецензурними словами, погрожував фізичною розправою. Цього разу, тримаючи в руках кухонний ніж.

Такі протипаравні дії сина, змусила батька морально і психологічно страждати. Вони принижували його честь та гідність. Він втратив повноцінний сон та відпочинок.

Свою вину у вчиненні злочину обвинувачений визнав повністю. Не заперечував, що зловживає алкоголем та з батьком перебуває у неприязних стосунках. Через це часто часто з ним конфліктує. Не заперечував, що неодноразово притягався до адміністративної відповідальності за домашнє насильства над батьком.

Він щиро розкаявся у вчиненому. Запевнив, що більше не буде такого робити, та просив його суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст. 126-1 КК України, та призначив йому покарання у вигляді арешту  на п`ять місяців.

Читайте також: Під варту взяли “чорного реєстратора”, який незаконно переоформив право власності на майно вартістю 21 млн грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...