Мед Атлант

У МОЗ пояснили зростання виявлених випадків COVID-19 пом’якшенням карантину та кількістю тестувань

В Україні 4 червня зафіксували рекордну кількість людей, у яких виявили інфікування коронавірусом — 588 випадків. У Міністерстві охорони здоров’я кажуть, що були готові до цього.

Так, під час онлайн-брифінгу 4 червня очільник МОЗ Максим Степанов зазначив, що пов’язує таку статистику, зокрема, з пом’якшенням карантину, пише hromadske.ua.

Звичайно, коли ми вводили етапи виходу з карантину, в тому числі, застосувавши адаптивний карантин з певними ознаками в кожному регіоні, у нас було розуміння, що можлива певне зростання хворих”, — заявив він.

Водночас Степанов наголосив, що його відомство «повністю контролює ситуацію», а по кожному випадку інфікування проводять епідеміологічний аналіз.

Іншою причиною зростання кількості хворих він називає збільшення тестувань. За попередню добу, 3 червня, провели 14 301 тестування, з них 10 563 дослідження методом ПЛР, а також 3 738 ІФА-тестувань.

Ще раз хочу звернутися до всіх українців: пом’якшення карантину чітко регламентує наші епідеміологічні заходи, які ми рекомендуємо для всіх українців… Їх треба дотримуватися. В іншому випадку ми можемо спостерігати збільшення кількості хворих і, як наслідок, МОЗ буде рекомендувати введення якихось додаткових заходів”, — додав він.

З початку епідемії в Україні COVID-19 підтвердили у 25 410 людей, з них 748 померли від ускладнень, а 11 040 — одужали. За минулу добу в країні зафіксували 588 нових випадків зараження — рекордні за весь час епідемії. Попередній найвищий показник був 22 квітня 578 випадків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...