Мед Атлант

В Івано-Франківську відновили будівництво моста на Пасічну

В Івано-Франківську відновили роботи з будівництва моста у мікрорайоні Пасічна.

Про це у щоденному онлайн-зверненні повідомив міський голова Руслан Марцінків, пише Суспільне. 

“Незважаючи на те, що зараз є проблеми, криза, немає державної допомоги, ми працюємо і міст обов’язково буде. Приємно, що відновлена робота, і сподіваюся, що найближчим часом на передостанній опорі буде міст. Міст – залізний, відповідно, він є довговічний. 100 років гарантії і навіть більше він буде стояти. Це дуже важливо, тому ухвалили рішення робити саме залізний міст. Сподіваюся, що все буде гаразд, і цього року ми ще почнемо будувати розв’язку. На жаль, трохи затримуємося через фінансові труднощі, затрималися роботи і через коронавірус”, – сказав Руслан Марцінків.

Будівництво моста на Пасічну в кінці 2019-го року дослідили польські інженери, які розробили і збудували понад 200 мостів. Вони виявили, що вартість проєкту моста завищена та не відповідає безпеці руху.

У бюджет 2020-го року міська влада на будівництво моста заклала 50 мільйонів гривень. Тоді місто замовило висновок щодо моста у незалежної компанії з аудиту. У лютому 2020-го року голова ГО “Аудит автомобільних доріг” Костянтин Щербаченко сказав, що новий міст на Пасічну в Івано-Франківську недостатньо безпечний для велосипедистів та пішоходів.

Третього січня Руслана Марцінків повідомляв, що для добудови мосту через Бистрицю Солотвинську потрібно 150 мільйонів гривень із держбюджету.

Читайте також: Міст на Пасічну завершать до 2021 року – якщо місто отримає кредит.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...