Мед Атлант

На Франківщині на коронавірус захворіла 31 дитина та 414 медиків

Сьогодні під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Марії Савки відбулося засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Йшлося про епідемічну ситуацію в області, пов’язану із гострою респіраторною хворобою COVID -19 та хід виконання прийнятих послаблених карантинних заходів, повідомили у пресслужбі ОДА.

Розпочинаючи засідання комісії, Марія Савка наголосила:

«Основне наше завдання – це щоденний аналіз ситуації щодо захворюваності населення на коронавірус, планування й впровадження об’єктивних карантинних заходів. Показник захворюваності на 100 тисяч населення впродовж тижня не стрімко, однак зростає. За останню добу цей коефіцієнт склав 11, 82 при нормативі 12. Є й позитивні тенденції, оскільки в області зменшується завантаженість лікарень, які знаходяться на першій лінії з лікування хворих на COVID -19 та проводиться більше ПЛР-діагностик населення».

Зазначалося, що за увесь період від початку реєстрації першого випадку захворюваності на COVID -19 зареєстровано 5931 підозру, у 3977 випадках цю хворобу не виявлено. Станом на сьогодні підтверджено 1669 випадків захворюваності на коронавірус, з них 31 дитина до 18 років та 414 випадків серед медичних працівників. За останню добу не зареєстровано позитивних випадків серед медиків, методом ПЛР-діагностик проведено 380 досліджень.

Йшлося й про недопущення поширення коронавірусносної хвороби, дотримання визначених протиепідемічних норм, здійснення постійного моніторингу за епідемічною ситуацією в області та проведення роз’яснювальної роботи серед населення.

Також були прийняті рішення про постійний контроль Національною поліцію, Держпроспоживслужбою та органами виконавчої влади за дотриманням суб’єктами господарської діяльності, щодо яких послаблені карантинні обмеження, протиепідемічних вимог.

Марія Савка наголосила:

«Впродовж цього складного періоду поширення коронавірусної хвороби прикарпатці показали високе дотримання карантинних вимог. У час їх послаблення наші краяни повинні відповідально дотримуватися діючих санітарно-епідемічних вимог задля збереження свого здоров’я».

Нагадаємо, в Україні за добу знову майже 700 нових випадків коронавірусу: на Франківщині підтвердили ще 20.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...