Мед Атлант

Міськрада прийняла програму економічного розвитку Івано-Франківської ОТГ

Сьогодні, 19 червня, триває 41 сесія Івано-Франківської міської ради.

Серед іншого розглянули питання “Про виконання у 2019 році “Програми економічного і соціального розвитку Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади на 2019-2020 роки”.

Як повідомила Надія Кромкач, начальниця управління економічного та інтеграційного розвитку,  у програмі йдеться про підтримку бізнесу, соціальний захист, залучення іноземних інвестицій.

Карантин негативно вплинув на економіку міста. Впродовж цього періоду звільнили від орендної плати деяких орендарів, створили кампанію “Купуємо Івано-Франківське – даємо роботу іванофранківцям”, налагодили співпрацю місцевих товаровиробників та торговельних мереж тощо.

Втрати міського бюджету внаслідок пандемії коронавірусу складуть близько 100 млн грн. Найбільші втрати – від недоотримання податків доходів ФОП (близько 45 млн грн) та єдиного податку (близько 33 млн грн).

З міського бюджету на боротьбу з коронавірусом виділено майже 27 млн грн. Понад 6 млн грн – з резервного фонду.

Незважаючи на сповільнення поширення вірусу, та вчасні дії місцевої влади з допомогою малому та середньому бізнесу, впроваджені карантинні заходи все одно мали негативний вплив на економіку міста.

Вистояти в цей нелегкий час надзвичайно важливо. Необхідно, щоб наша економіка працювала, а також щоб малий та середній бізнес вистояв. Ми, в свою чергу, робимо все від нас залежне, щоб спростити підприємцям вихід з карантину. Така співпраця важлива для всіх”, – підсумував міський голова Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...