Мед Атлант

Микуличинська сільська рада судиться з Кабміном

Позов до Київського окружного адміністративного суду подала Микуличинська сільська рада, що на Прикарпатті. Громада села не згодна із розпорядженням Кабінету Міністрів щодо затвердження перспективного плану території Івано-Франківської області.

Про це журналістам Суспільного розповів секретар Микуличинської сільської ради Петро Жіляк.

Згідно з перспективним планом село Микуличин увійшло до складу Яремчанської ОТГ з центром у місті Яремче. Проте жителі не згодні з цим рішенням і виступають проти такого об’єднання.

Є два протоколи громадських слухань, де обговорювали це питання. Люди одноголосно проголосували проти об’єднання. Ми неодноразово зверталися до Івано-Франківської облдержадміністрації, просили, щоб відреагували на думку громади, прийняли якісь рішення. Проте влада цього не зробила. У розпорядженні було чітко вказано про те, що об’єднання мають бути добровільними, а при складанні перспективного плану має враховуватися думка громад. Проте нас жодного разу не запросили на зустріч”, – розповідає Петро Жіляк.

Позов проти Кабміну надіслали минулого тижня, зараз очікують на відповідь суду. Петро Жіляк каже, що громада вірить у те, що суд підтримає позов.

Є інформація про те, що в Одесі вже дозволили чотирьом селам і одному селищу існувати однією ОТГ. Якщо є такі реалії і якщо така ситуація десь є, то значить в інших теж так може бути. Держава то одна, вона не ділиться. Якби не вірили, то не подавали б”, – додав Петро Жіляк.

Нагадаємо, громада села кілька разів організовувала акції протесту щодо створення власної ОТГ.

11-12 січня жителі Микуличинської громади перекривали дорогу, вимагаючи почути думку щодо об’єднання.

Тодішній голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль сказав, що така вимога є незаконною. Заступниця голови Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук пояснила, що остаточні рішення зі створення ОТГ прийматимуть після консультацій у Києві.

Сільський голова Микуличина Василь Скірчук розповів, що у січні бюджет села складав 11 мільйонів гривень. Якщо створили б Микуличинську ОТГ, то ця цифра збільшилась би до 16 мільйонів.

Читайте також: Жителі Микуличина захотіли стати самостійною ОТГ. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...