Мед Атлант

Які дороги на Івано-Франківщині перекриті через негоду та найбільш постраждалі населені пункти

Усього внаслідок негоди в Івано-Франківській області 110 км автодоріг зруйновано, 427,5 кілометрів автодоріг пошкоджено, 90 мостів зруйновано, 130 мостів пошкоджено, 285 осіб відселено, 1850 метрів берегоукріплень зруйновано, повідомляє пресслужба Укравтодору.

hromadske поспілкувалося з речницею Служби автомобільних доріг області Людмилою Стражник та з’ясувало, які саме дороги там зараз перекриті.

За її інформацією, станом на 24 червня перекрита дорога Н-09 Мукачево — Львів на 340 км у місті Галич. Так само Т-09-03 Галич — Сатанів. Рух транспорту тут перекритий через розлив Дністра.

Станом на ранок 25 червня проїзд мостом через Дністер на трасі Н-09 «Львів — Івано-Франківськ» розблокували після того, як спала вода.

Інфографіка hromadske.

Також, за даними обласної поліції, через негоду і підняття рівня води у річках перекрито автодорогу регіонального значення Р-18 «Івано-Франківськ — Тернопіль» у селі Нижнів.

Що стосується постраждалих від опадів населених пунктів регіону, найбільше це стосується районів Коломия, Верховина, Богородчани, Калуш, Тисмениця, Долина, Рожнятів, Косів, Тлумач, Яремче, Надвірна, Городенка, Снятин, Галич, Рогатин та місто Івано-Франківськ.

Нагадаємо, 23-24 червня, за прогнозами синоптиків, на заході України тривала повінь. Це ж саме очікують і на 25 червня. Очікують високий дощовий паводок у Чернівецькій, Івано-Франківські та Львівській області. Подекуди рівень води у річках може піднятися на 3,5 метра.

Через негоду підтоплені тисячі будинків, пошкоджені або зруйновані автодороги та мости. Рятувальники евакуювали сотні місцевих жителів.

Метеорологи повідомили, що з 24 червня дощі на заході будуть поступово зменшуватись, але рівень води у річках відразу не спаде.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...