Мед Атлант

На Дністрі вилучили 500 метрів браконьєрських сіток

27 червня 2020 року івано-франківські рибпатрульні здійснили рибоохоронний рейд річкою Дністер в межах Тлумацького району.

Близько 12 години поблизу с. Нижнів на заплаві виявлено грубе порушення п.3.15 Правил любительського і спортивного рибальства – особа здійснювала вилов риби за допомогою забороненого знаряддя лову саморобного підсака (риби та інших біоресурсів не зловлено).

Після складання протоколу по ст.85 ч 4 КУпАП, опису-оцінки та акту вилучення заборонених знарядь лову державними інспекторами обстежено заплаву річки Дністер в районі «озера Корито», де виявлено 6 безгосподарських знарядь лову загальною довжиною 310 метрів (2 сітки по 50 м, 2 по 75 м, 2 сітки по 30 м).

У сітках знаходилася і негайно була випущеною в живому стані в природне середовище така риба: марена звичайна (занесена до Червоної книги України) – 2 екз., заборонений до вилову Правилами любительського і спортивного рибальства рибець звичайний – 4 екз., а також інші види риби: краснопірка звичайна – 35 екз., підуст звичайний – 9 екз., плоскирка – 8 екз., окунь звичайний – 6 екз., головень – 4 екз., сазан – 1 екз. Таким чином, рибоохоронцям вдалося запобігти збиткам рибному господарству на суму 5114 грн.

Опісля рибоохоронний рейд було продовжено в селі Петрилів Тлумацького району. Близько 14 години рибоохоронцями на заплаві річки Дністер («Бик») виявлено безгосподарське знаряддя лову (без риби) – крошню розміром 2,5х2,5 м. Складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

За допомогою тралювання з надувного човна вилучено 5 безгосподарських ліскових сіток загальною довжиною 190 метрів (2 сітки по 50 м, 3 сітки по 30 метрів), з яких в живому стані виплутано з тенет і випущено в природне середовище існування 7 екз. головня (таким чином, вдалося запобігти збиткам природному середовищу на суму 119 грн). Складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

 

На березі державні інспектори здійснили спробу провести профілактичні роз’яснювальні бесіди з кількома десятками місцевих мешканців, що перешкоджали покинути місце події з вилученими забороненими знаряддями лову. Рибоохоронці викликали на місце події працівників Нацполіції, які оперативно прибули на місце події і допомогли стабілізувати ситуацію.

Івано-Франківський рибоохоронний патруль підкреслює – підтоплення річкою Дністер прибережної захисної смуги (на якій розташовані зокрема значна частина територій сіл Нижнів та Петрилів) не дозволяє грубо порушувати Правила любительского і спортивного рибальства (виловлювати рибу за допомогою заборонених знарядь лову)!

Довідкова інформація:

розрахунок завданих збитків здійснювався згідно Постанов КМУ №1030 від 7 листопада 2012 року (про червонокнижні види) та № 1209 від 21 листопада 2011 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...