Мед Атлант

«АТБ» допомагає мешканцям Франківщини подолати наслідки великої негоди

Компанія «АТБ» оперативно долучилася до підтримки постраждалих від негоди Західних областей. Наразі йдеться про благодійний проект з надання адресної допомоги мешканцям регіонів, які цього літа зазнали потужного удару руйнівної повені. За офіційними даними нинішнє лихо за масштабами значно перевищує аналогічне підтоплення 2008 року. Зруйновано мости, дороги, газопроводи та лінії електропередач, затоплено чи зруйновано вщент сотні житлових будинків. Попередня сума збитків складає близько семи мільярдів гривень. Та за цими сухими цифрами стоять тисячі українських родин, які втратили дах над головою, засоби для існування та потребують допомоги.


Як соціально орієнтований і патріотичний бізнес, компанія «АТБ» максимально оперативно підключилася до надання допомоги постраждалим областям. Близько тисячі мешканців регіону в містах та селах вже отримують від «АТБ» безкоштовні продовольчі набори.

Добре відома мешканцям нашої Франківщини широким асортиментом гарантовано якісних продуктів і товарів першої необхідності (на поличках кожного магазину більше 3,5 тис. найменувань) торговельна мережа «АТБ» зробила благодійність важливою частиною власної стратегії динамічного розвитку. Для надання системної підтримки тих категорій громадян, які її потребують, був навіть створений власний Благодійний фонд «АТБ».

Як повідомив на своїй сторінці Facebook Борис Марков, голова ради директорів, генеральний директор Корпорації «АТБ», для допомоги мешканцям постраждалої від «великої води» Івано-Франківської області вже передано 950 продуктових наборів. Кожен з таких пакетів зібраний з урахуванням основних потреб людини. Туди увійшли різні крупи, макаронні вироби, консерви та навіть питна вода. Словом, все необхідне для харчування й підтримання гідного рівня життя.

Цей проект проводиться спільно з представниками районних адміністрацій постраждалих територій. Адже саме місцева влада, в тому числі і в нашому місті Франка, має найбільш точні та актуальні дані про людей, які особливо потребують підтримки.

За інформацією «АТБ», допомогу отримають жителі більш як 80 населених пунктів області в Тлумацькому, Галицькому, Тисменицькому та інших постраждалих від стихії районах області, а також в Івано-Франківську. Формування продуктових наборів для передачі постраждалим мешканцям Прикарпатського регіону забезпечили співробітники магазинів та логістичних центрів мережі «АТБ», розташованих на території Західних областей.

Варто зазначити, що корпорація «АТБ» вже має чималий досвід реалізації масштабних гуманітарних проектів з підтримки людей у важку хвилину. Раніше мережею була реалізована масштабна соціальна ініціатива з надання продуктових наборів потребуючим під час суворого карантину (оголошено наказом Уряду 12 березня 2020 року): мешканцям 191 населеного пункту в 24 областях України були передані продуктові набори з необхідними побутовими товарами на суму в 100 мільйонів гривень . Загальна кількість одержувачів такої допомоги склала близько 580 тисяч чоловік. Це означає, що фактично понад півмільйона українських родин отримали реальну можливість під час карантину добре харчуватися, підтримувати в умовах вимушеної ізоляції гідний рівень життя.

Саме ця благодійна акція корпорації «АТБ» стала найбільш масштабним проектом за всі роки Незалежності. Також наочно показала, як саме повинна проявлятися корпоративна соціальна відповідальність бізнесу. У тому числі й того, що працює на території Івано-Франківської області.

Аби допомогти українській медицині протидіяти навалі китайського коронавируса нового типу корпорація «АТБ» відгукнулася на прохання Офісу президента і закупила у Франції 12 сучасних лабораторних комплексів (на суму 10 мільйонів гривень). Це обладнання, здатне в режимі реального часу одночасно проводити сотні тестів, виявляти COVID-19 і багато інших небезпечних інфекції. Діагностичні комплекси вже передані клінікам та лабораторним центрам Києва, Чернівців, Івано-Франківська, Дніпра, Херсона та інших постраждалих від коронавирусной інфекції міст.

Щодня 1126 супермаркетів «АТБ» в 290 населених пунктах 24-х областей країни, включаючи і нашу Франківщину, відвідують майже 4 млн. клієнтів.

В кожному з регіонів своєї присутності «АТБ» став не просто постачальником гарантовано якісних продуктів широким верствам населення, а й важливим інфраструктурним об’єктом.

Автор: Олена Петрик

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...