Мед Атлант

На Франківщині крадій гравію намагався переїхати рибінспектора

22 липня працівники Управління Державного агентства рибного господарства у Івано-Франківській області здійснювали рибоохоронний рейд в межах Тлумацького району на річці Дністер. Близько 6 ранку в урочищі Церквище, що входить до природно-заповідного фонду у складі РЛП “Дністровський” виявили вантажівку, на кузов якої троє вантажників з лопатами та водій здійснювали незаконний забір піщано-гравійної суміші.

Всупереч вимогам припинити незаконні дії, водій проник у кабіну авто та увімкнув двигун, повідомляють на сторінці Івано-Франківського рибоохоронного патруля.  Щоб унеможливити втечу особи з місця вчинення правопорушення, один із рибпатрульних зайняв місце перед авто. Водій увімкнув гідравлічний розвантажувач кузова і почав рухатися вперед, таким чином пробував збити інспектор. З кузова висипав на берег піщано-гравійну суміш.

Дії водія були припинені одним із рибпатрульних за допомогою використання спецзасобу, а саме сльозогінного газу, після чого був поданий сигнал за допомогою сигнального пострілу у повітря з ракетниці для інформування інших учасників рейдової групи про місце здійснення правопорушення та викликано працівників Нацполіції.

Решта осіб-вантажників, не бажаючи ставати співучасником не лиш незаконного забору піщано-гравійної суміші, але й спроби наїзду на державного службовця, покидавши на місці здійснення порушення лопати, втекли з місця події у невідомому напрямку.

Реагуючи на сигнал, до місця подій вирушило службове авто з рибпатрульними, проте на під’їзді йому було перегороджено дорогу діями невідомої особи, що зупинила власне авто на звуженні дороги. Перешкоджаючи таким чином оперативному доїзду рибпатрульних на місце події та не реагуючи на вимогу рибоохоронців припинити створювати перешкоди доїзду службового авто, невідома особа в пішому порядку наблизилася на місце події. Назвавши себе «сином водія», дана особа почала звинувачення рибпатрульних у побитті водія та викраденні у нього гаманця з грішми, викликала працівників Нацполіції та швидку медичну допомогу.

Медиком ШМД встановлено підвищений артеріальний тиск осіб у водія. Проте, чим він був викликаний – хвилюванням при вчиненні незаконного забору піщано-гравійної суміші – чи дією адреналіну при спробі наїзді на рибпатрульного, не встановлено. – повідомляє начальник Державного агентства рибного господарства у Івано-Франківській області Любомир Стрембіцький. – Цікаво, що «син» (до речі, екс-працівник міліції) стверджує, що йому зателефонував батько, після чого він невідкладно вирушив від «отчого дому» в селі Нижнів за 10 км від урочища Церквище, тоді як по хронології дзвінків бачимо його появу на місці події вже через 5 хвилин, що є свідченням того, що він весь час знаходився поблизу, як кажуть в народі, слугував «фішкою». Блокуючи доїзд службового авто рибпатрульних, дана особа вочевидь (вірогідно) є учасником цієї злочинної схеми, яка регулярно здійснювала тут протиправні дії – на березі бачимо не тільки сліди від забору піщано-гравійної суміші, але й численні сліди від шин машини «ЗІЛ-131».

Працівниками Тлумацького ВП Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області записали свідчення, склали протокол огляду місця події при понятих. До завершення слідчих дій Національною поліцією ЗІЛ-131 з піщано-гравійною сумішшю вилучено на арештмайданчик.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...