Мед Атлант

До кінця літа нові комунальні автобуси в Калуші на маршрути не виїдуть

28 липня виконавчий комітет Калуської міської ради  затвердив проєкт рішення про продовження термін дії договору №1 на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування від 11 червня минулого року.

Цей договір було укладено з ПАТ “Калуське АТП” терміном на рік. У червні виконком вже продовжував його дію на один місяць — до кінця липня. Цього разу продовжили на такий же термін — до кінця серпня, інформують “Вікна”.

За словами начальника управління економічного розвитку міста Юрія Соколовського, найближчим часом у Калуші проведуть конкурс на два пакети маршрутів – у червні було затверджено умови його проведення. Участь у конкурсі візьме і комунальне підприємство «Екоресурс», якому передали чотири нові, куплені цього року комунальні автобуси. Утім, цей конкурс проведуть пізніше, ніж планували, оскільки підприємство ще не отримало ліцензії на пасажирські перевезення.

Як ішлося на засіданні виконкому, комісія з видачі ліцензій у зв’язку з карантином не працювала чотири місяці і лише недавно відновила роботу. Документи «Екоресурс» уже подав, а ліцензію розраховують отримати орієнтовно за чотири-п’ять місяців. Таким чином, до кінця літа конкурсу, а отже й нових автобусів на міських маршрутах очікувати не варто.

Нагадаємо, в травні минулого  року у Калуші провели конкурс на міські пасажирські перевезення. До пакету маршрутів №1 включили маршрути №№6, 11, та 3. Переможцем конкурсу стало Калуське АТП.  Проте, автобуси, які перевізник подав на конкурс, одночасно були заявлені на конкурсах з перевезень на міжміських і внутрішньорайонних маршрутах. Зважаючи на це, договір із Калуським АТП було укладено на рік — до 1 липня 2020 року. А з переможцями конкурсу на інших пакетах маршрутів — терміном на п’ять років.

Раніше йшлося, що три комунальні автобуси призначені для міських пасажирських перевезень, один — для приміських. Загальна вартість автобусів становить 339 тис. євро. 20% цієї суми муніципальний ринок має сплатити одразу — йому виділяють кошти з міського бюджету за програмою фінансової підтримки. Сплата решти суми разом з банківськими відсотками “розбита” на 60 місяців.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...