Мед Атлант

Карта ремонтів: на що витратили 3 мільярди гривень на Франківщині

Карта ремонтів від ГО “Антикорупційний штаб” – це інтерактивна карта України, на якій позначені всі ремонтні роботи. Кожен громадянин може проконтролювати куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень, гуртожитків, парків тощо.

На початку березня уряд України анонсував старт програми “Велике будівництво”, яка мала б прискорити розбудову інфраструктури в регіонах. Аналіз витрат від Антикорупційного штабу дозволяє оцінити проміжні результати проєкту – на інфографіці.

Аналітики Штабу повідомили, що з початку 2020 року на проведення ремонтних робіт у Івано-Франківській області було витрачено 3.32 млрд грн, що на 4.8% більше у порівнянні з минулим роком (3.16 млрд грн за перше півріччя 2019 р.).

Найдорожчим ремонтом у 2020 році виявився поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-24 Татарів-Косів-Коломия-Борщів-Кам’янець-Подільський від Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області, що коштував 1.26 млрд грн.

Карта ремонтів автоматично оновлюється інформацією з ProZorro та охоплює всю Україну – від найменших сіл до найбільших міст. За весь період існування інструмент допоміг зберегти 17.6 млн гривень від розкрадання та вже має ряд успішних історій.

Перевірити ремонт свого будинку можна за посиланням: https://map.shtab.net/

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...