Мед Атлант

#ФранківщинаТуристична: ТОП-5 місць Коломийщини, які варто відвідати

Ще один гостинний і яскравий край Івано-Франківської області – писанкова Коломия. Цей район не менш багатий на красиві місця, ніж інші, про які “МІСТО” писало раніше. Сьогодні в рубриці #ФранківщинаТуристична пропонуємо 5 дивовижних місць Коломийщини.

Шевченківське озеро

Фото: Маруся Амеліна

Найвідоміша відпочинкова зона Коломийського району, а також одне з улюблених озер туристів.
Маршрут: З центру міста потрібно рухатися через вулицю Староміську, потім продовжувати рух по вул. Шевченка, далі – через проспект Чорновола.

Дуб Карпінського.


По-іншому його також називають тисячолітній дуб. Це ботанічна пам’ятка природи місцевого значення в Україні, найстаріший дуб Прикарпаття. Висота його – 35 метрів, обхват стовбура – 7 м.
Маршрут: Знаходиться у селі Голосків Коломийського району, урочище “На хащах”.

Княждвірський тисовий заповідник – ботанічний заказник загальнодержавного значення в Україні. У княжі часи тут добували сіль та влаштовували мисливські розваги.


Маршрут: Розташований на захід від села Княждвір, на правому березі річки Прут.

Комплекс Бернардинського монастиря


Бернардинський монастир — споруда доби Розвиненого бароко на Коломийщині. Був споруджений 1721–1735 рр. Складається з костелу, келій, надбрамної барокової дзвіниці.

Маршрут: Знаходиться у с. Гвіздець.

Льодове містечко


Більше відоме як Йорданське містечко. Зимою воно особливо красиве. Це місце потрапило до книги рекордів Гіннеса і вважається одним з улюблених місць Франківщини взимку.
Маршрут: Містечко знаходиться в селі Спас Коломийського району.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...