Мед Атлант

Під час сходження на Говерлу 5 туристам стало погано, 12-річний підліток відстав від групи

Вчора, 8 серпня, о 12:40 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що під час сходження на Говерлу по «зеленому маршруту» туристу стало погано.

Чоловік подорожував у складі групи туристів. Це 25 чоловік із Луцька. В районі Малої Говерли хлопець відчув погане самопочуття. О 12:50 до потерпілого направили рятувальників, повідомили медичних працівників. О 13:45 надзвичайники прибули до потерпілого, стан його був задовільний. О 15:20 вони провели його до спортивної бази «Заросляк».

Впродовж дня до рятувальників Ворохти надійшло ще 5 звернень від туристів, у 4 випадках людям стало погано під час сходження на або з Говерли.

Так о 13:55 рятувальникам повідомили, що під час сходження на Говерлу від групи туристів відстав 12-річний підліток, житель Жмеринки Вінницької області, його місце перебування невідоме. Рятувальники одразу розпочали пошукові роботи. О 16:00 підліток самостійно повернувся до автобуса, що перебував на стоянці спортивної бази «Заросляк».

О 15:05 надійшло звернення, що під час сходження на Говерлу львів’янину стало погано. О 16:10 чоловіка провели до підніжжя гори.

О 15:55 від групи туристів надійшло повідомлення, що туристці з Одеси також стало зле. О 16:30 жінку провели до підніжжя Говерли.

О 16:10 до рятувальників надійшло повідомлення, що допомоги потребує турист з Кривого Рогу. О 16:55 чоловіка, яка стало погано, провели до підніжжя гори Говерла.

О 16:50 рятувальників проінформували, що під час сходження з Говерли турист відчув погіршення самопочуття, тому потрібна їхня допомога. О 18:30 надзвичайники прибули до вказаного місця події. Але, зі слів інших туристів, чоловік у супроводі групи самостійно зійшов з гори.

Читайте також: «Стежка барона”: у Карпатах створять новий туристичний маршрут

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...