Мед Атлант

Духи чи туалетна вода: що вибрати?

Щоб купити парфюм, який довго тримається та вражає своїм шлейфом, важливо звернути увагу не лише на бренд, але й на клас парфумерії. Усі парфуми поділяються на кілька груп за концентрацією.

 

Класифікація парфумерії для жінок та чоловіків

Якщо відкрити каталог парфюмерии BROCARD, можна побачити чітку відповідність товарів міжнародній класифікації парфумерії. Вона налічує три групи: 

  • духи;
  • парфумована вода;
  • туалетна вода.

Духи відрізняються найбільш концентрованою композицією, що містить 20-30% концентрату та може триматися впродовж декількох годин. Це найдорожчий варіант, проте кількох його краплин достатньо для справжнього аромату. 

Парфумована вода містить 13% ароматичних масел, що забезпечує стійкість на 3-4 години. За співвідношенням ціни та якості саме парфумована вода є найкращою альтернативою духам.

Туалетна вода містить до 10% концентрату, тому не має сильного запаху. Це найпопулярніший вид парфумів, доступний та різноманітний. Він тримається до 2 годин, користуватися ним можна протягом цілого дня.

Раніше популярністю користувався також одеколон. На сьогодні це застаріла форма, яка належить швидше до туалетної води. Одеколон містить мінімум ароматичних речовин: усього 2-3%, тому стійкістю не відрізняється.

Туалетна вода та духи: пораду з вибору

Прихильники концентрованих, сильних ароматів можуть не сумніватися та купувати духи. Це саме той парфум, що поступово розкривається та змінюється від початкових до фінальних нот. Однак варто пам’ятати, що за такий варіант доведеться недешево заплатити.

Туалетна вода не має сильного запаху — нею можна користуватися цілий день. Тонкий аромат буде супроводжувати близько двох годин, поступово втрачаючи яскравість. 

Парфуми краще купувати вранці та пробувати 2-3 аромати за раз. Також варто враховувати, що існують зимові та літні аромати. Влітку приємніше користуватися туалетною водою зі свіжими нотами, а взимку можна використовувати духи, які огортають теплом. Деякі ноти додають до композиції спеціально для теплоти, м’якості.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...