Мед Атлант

Для медичних працівників Галицької станції облаштували кімнату відпочинку

У медичних працівників Галицької станції побільшало клопоту не тільки через коронавірус. Внаслідок сильних дощів у червні станцію швидкої допомоги затопило.

Доступу до будівлі не було взагалі. Нам довелося переїхати в актовий зал районної адміністрації. Туди перевезли всі машини, техніку. Дуже вдячні, що влада нас тоді прихистила. В таких умовах працювали декілька днів, поки рівень води не спав. Хворих доставляли у Бурштин та в Івано-Франківськ, бо лікарню у Галичі також підтопило, — пригадує завідувачка Галицької станції Оксана Сербин, передає Молода Просвіта Прикарпаття.
Через ремонт після повені презентацію кімнати перенесли на два тижні. Медики кажуть, не мали змоги одразу розпаковувати надані донорами техніку та меблі, тому розглядали фото з тих медзакладів, де уже раніше усе облаштували. А зараз і самі створили затишок у кімнаті.
Медики потребують підтримки і турботи. На початку пандемії лікарі не були забезпечені засоби індивідуального захисту, не вистачало ШВЛ-апаратів. Зараз ситуація покращилась, але медики досі в зоні ризику. — каже депутат обласної ради Андрій Іваськів. — Владі, бізнесу і громадськості потрібно максимально об’єднати зусилля, щоб створити лікарям комфортні умови праці. Також потрібно зробити усе, щоб медики за свою нелегку роботу отримували відповідну заробітну плату.
 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...