Мед Атлант

Як у Франківську будуть виглядати дамби річок після благоустрою. ФОТО

В місті Івано-Франківську є дві потенційно дуже привабливі пішохідно-відпочинкові зони – це дамби річок Бистриця Надвірнянська і Бистриця Солотвинська.

Попри те, що зараз там старе асфальтне покриття, відсутнє освітлення та інша інфраструктура, дуже багато людей там прогулюються, займаються спортом, просто відпочивають, – зазначає директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

Ще у 2017 році було розроблено проєкти благоустрою дамби річки Бистриця Солотвинська від залізничного мосту до вулиці Левицького та дамби річки Бистриця Надвірнянська від перехрестя вулиць 24 Серпня-Стуса до моста.

Проєктами передбачено асфальтування пішохідних доріжок, нові сходи з пандусами, освітлення, лавочки та урни, озеленення, дитячі та спортивні майданчики, спеціальні зони барбекю.

На жаль, ці проєкти поки що не вдалося реалізувати і, зважаючи, на економічну ситуацію в Україні та місті, навряд чи у найближчі рік-два ми матимемо можливість реалізувати. Але благоустрій наших дамб точно потрібно робити. І не тільки на цих ділянках. Подібних зон відпочинку на території міста Івано-Франківська дуже мало. Але, звісно, робити благоустрій потрібно після ремонту самих дамб, – додає Смушак.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...