Мед Атлант

Олександр Богачов: “Інвестиції – одна із головних передумов успішного розвитку громади”

Індустріальний парк європейського зразка – унікальний проєкт, який стартував близько року тому та уже запрацював в промисловій зоні Івано-Франківська.

На території у 20 гектарів в майбутньому мають створити усі належні умови для ефективного розвитку потужного виробництва з високою доданою вартістю. Йдеться про верстатобудування, робототехніку, приладобудування чи електротехнічну промисловість. Та уже сьогодні тут розпочали свою роботу близько 10 виробників. Серед них всеукраїнська логістична мережа, великі дистриб’юторські компанії, серійне виробництво напівпричепів та цистерн для перевезення рідин.

«Тут є залізна дорога, тут є близько аеропорт, тут є вся інфраструктура для розвитку, для майбутнього розширення я б так сказав. Це дуже хороше місце для розвитку такого підприємства. Комфортні умови європейського класу. Не знаю чи є в західній Україні комусь представлені такі умови для виробництва», – зауважує Володимир Літинський, керуючий серійного виробництва напівпричепів та цистерн.

Наразі на території колишнього Арматурного заводу продовжуються масштабні роботи з реконструкції адміністративних та виробничих площ. Що потребує значних капіталовкладень. Ця сума на сьогодні уже сягнула понад 100 млн гривень. І все це – приватні кошти.

 «Станом на сьогодні реконструйовано більше 20 тис кв метрів виробничих площ, а також більше 5 тис м кв адміністративних, замощено близько 23 тис м кв бруківки. В індустріальному парку «Аркан» оновлюється також вся інфраструктура, яка дає можливість для розвитку будь-якого бізнесу будь-якої галузі. Всі ці будівельні роботи і роботи по реконструкції здійснюються за приватний кошт. Сподіваємося що влада сприятиме цьому. І ми говоримо не лише про місцеву, але й всеукраїнську, – розповідає Ігор Коць, керуючий індустріальним парком “Аркан”.

Залучення інвестицій, переконує керівник штабу “Слуга народу” в Івано-Франківську Олександр Богачов, це одна із головних передумов успішного розвитку громади. Тож нині основне завдання акумулювати сили на усіх рівнях влади, аби належним чином підтримати подібні бізнес-ініціативи. І майбутні вибори – чудова для цього нагода.

«Щоб наша територіальна громада, в особі Франківської ОТГ, або на рівні держави більше використовувала механізми державного приватного партнерства. Зараз ми маємо унікальну можливість сформувати єдину вертикаль влади – від сільського депутата, міський голова, голова ОДА, нардеп, прем’єр, президент України, які будуть не з’ясовувати між собою стосунки, а працювати на розвиток і на благо громади і держави в цілому», – каже Олександр Богачов, керівник штабу “Слуга народу” в Івано-Франківську.

Повністю готовий парк планували відкрити за три роки. Утім керівництво “Аркану” переконує – якщо вдасться заручитися реальною підтримкою влади, об’єкт зможуть цілком завершити уже за два.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...