Мед Атлант

Прикарпатець заплатив 17 тис грн штрафу за те, що незаконно зрубав 21 дерево

Богородчанським відділом Надвірнянської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення стосовно місцевого мешканця за фактом незаконної порубки лісу (ч. 1 ст. 246 КК України).

Під час судового розгляду встановлено, що обвинувачений у січні 2020 року самовільно зрубав 21 дерево породи осика на території Манявського лісництва ДП «Солотвинське лісове господарство», спричинивши істотну шкоду навколишньому природному середовищу в розмірі 40 тис. грн.

На підставі доказів, наданих прокурором, чоловіка визнано винним у вчиненні інкримінованого злочину, призначено покарання в межах санкції статті – штраф у сумі 17 тис. грн та задоволено цивільний позов прокурора про стягнення з обвинуваченого грошових коштів у розмірі шкоди, заподіяної злочином.

Крім того, суд ухвалив передати незаконно зрубану деревину в розпорядження ДП «Солотвинське лісове господарство», а знаряддя скоєння кримінального правопорушення конфіскувати в дохід держави.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...