Мед Атлант

Червоне вино і м’ясо: вдалі пари від ALCOMAG

Червоні вина з м’ясними стравами давно стали класичною гастрономічною парою, в якій не варто сумніватися. Але у всьому є свої нюанси, адже гармонійність цього дуету залежить від багатьох факторів – різновиди м’яса, сорти вина, способу приготування, спецій, соусів. Сьогодні хочемо поділитися кількома порадами і правилами сполучуваності.

Зверніть увагу на яскраві і сонячні іспанські вина – серед них ви точно знайдете чимало гідних зразків і на кожен день, і для особливого випадку.

Секрет гармонії

Чому м’ясо добре доповнюється червоним вином? Як мінімум половина успіху криється в таніні – це терпкі речовини ефективно розщеплюють жири в м’ясних стравах і покращують їх смак. Тому, чим більше жирне і насичене м’ясну страву ви їсте, тим хворіє таніни і кислотне вино до нього слід подавати.

Цінителям солодощі і яскравого аромату рекомендуємо десертні вина з колекції ALCOMAG – замовляйте якісний алкоголь, не виходячи з дому.

Ось кілька вдалих комбінацій:

  • Ягня і баранина. Ці види м’яса стануть ідеальним рішенням для сухих вин з Ріохи, Бордо або долини Рони. Баранина дуже жирна, тому до неї беріть високотанінні і висококислотні напої.
  • Яловичина. Для цього м’яса характерна волокнистість і невелика кількість жиру. До такого м’яса гарною парою стануть витримані зразки з Бордо, а також елегантні купажі на основі Каберне Совіньон. А ось для мармурової яловичини з чималою кількістю жирових прошарків краще подавати вина з Нового Світу – Аргентини і Чилі.
  • Кролик, курка, індичка. Це більш легкі і делікатні сорти м’яса, які експерти рекомендують комбінувати з легкими червоними винами без агресивних танінів. Хорошим варіантом стане Піно Нуар.
  • Свинина. Це м’ясо дуже універсально у виборі винної пари. Його можна подати і з червоним, і з білим вином. Головне, щоб у цього напою була добре виражена кислинка. Ми рекомендуємо зупинити свій вибір на італійському Санджовезе, традиційному бордоському бленде або новозеландських винах з ягідним смаком.
  • Качка. Для цього сорту м’яса характерні яскраві смакові якості і щільна текстура. До качки подавайте елегантні вина зі стриманими танінами – Піно Нуар або Мерло.
  • Дичина. Це непроста категорія м’яса, яка часто про має суху структуру, досить складний смак і аромат. Тому вибір такого ж складного вина може бути невдалим. Краще зупинити свій вибір на легких винах із зрозумілим смаком.

Головне – не бійтеся експериментувати і відкривати нові гастрономічні поєднання!

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...