Мед Атлант

Як перевірити якість ювелірних прикрас

У скриньці багатьох леді і чоловіків неодмінно знайдуться ювелірні прикраси. Але при покупці дуже важливо вміти визначати їх справжність. На які критерії слід звернути пильну увагу? Що взяти до уваги?

Оцінка зовнішнього вигляду

Найперше, рекомендується оцінити клеймо. На ювелірних виробах його можна знайти, скориставшись лупою. Якщо ви купуєте прикраси в ломбарді, то на цей момент слід звернути особливу увагу. Але в компанії vipgold.in.ua все ретельно перевіряється.

Тому на всіх видів продукції клеймо:

  • без ушкоджень;
  • чітке;
  • справжнє.

Клеймо – «паспорт» виробу

На такій позначці завжди має бути зображення зірки, якщо це радянський виріб, випущений з 1958 по 1994 роки, або жіночої голови в кокошнику. На додаток до цього знаку в клеймі є число, що позначає пробу, і буквений шрифт. Всі дані в обов’язковому порядку обведені в контур. Його форма теж має певне змістове навантаження. Вона вказує на матеріал, з якого виконано прикраса. Відбиток платини має контури восьмикутника, золота – лопатки, а срібла – овалу, що має зріз праворуч або ліворуч.

У ломбарді VIPGOLD, про роботу якого можна дізнатися за посиланням https://vipgold.in.ua/vip-lombard, всі вироби, виставлені на викуп, заздалегідь ретельно оцінюються. Тому придбання неякісної прикраси або годинника, гарантовано виключено. Купівля жіночих і чоловічих ювелірних виробів, діамантів, годинників і навіть предметів антикваріату в такому ломбарді буде раціональним вкладенням вільних грошей.

Загальний стан прикраси

На що ще рекомендується звернути увагу? При виборі ювелірної прикраси слід оцінити зовнішній вигляд виробу, його стан і замок, якщо такий є. Всі елементи на аксесуарах не повинні бути зі сколами, тріщинами, зазубринами і потертостями. Якщо є камені, то їх кріплення повинні бути надійними. Важливо оцінити, настільки рівна і гладка сама поверхня коштовності. Якщо вставки розташовані криво, то слід відмовитися від такої покупки, оскільки це явна підробка.

Максимум уваги на замки

Інший важливий момент – замки. Якість такого фрагмента особливо важливо при покупці:

  1. брошок;
  2. ланцюжків;
  3. браслетів;
  4. сережок.

Замок повинен бути надійним і міцним, що не заїдати і не розщіпатися в довільному порядку. На різьбі деталі не повинні бути присутніми зриви або пропуски.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...