Мед Атлант

В Калуші учні шкіл не підуть на канікули 15 жовтня

З понеділка, 12 жовтня, Калуш вийшов із “помаранчевої” і увійшов у “жовту” епідеміологічну зону.
Відтак поки що підстав для оголошення передчасних канікул чи переведення навчальних закладів на дистанційне навчання немає, повідомив у коментарі “Вікнам” міський голова Ігор Матвійчук. Тим часом у місті очікують офіційних документів, озвучених посадовцями.

Раніше управління освіти рекомендувало школам розпочати осінні канікули з 22 жовтня і завершити 28-го, тобто навчальний процес відновиться у четвер, 29-го жовтня. Зазвичай осінні канікули тривали з 26 жовтня по 1 листопада. Графік зміщено через проведення виборів.

Як ішлося раніше, МОН рекомендує встановити канікули у школах з 15 до 30 жовтня. Про це повідомив т. в. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у Telegram:

“Маючи спільну позицію з колегами в уряді та розуміючи всю відповідальність, яка покладена на нас перед країною, ми ухвалили рішення, відповідно до якого завтра, 12 жовтня, буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно”.

Як відомо, рішення прро продовження навчання в звичному режимі з дотриманням рекомендацій МОЗ та головного державного санітарного лікаря прийняв і Івано-Франківськ.

Раніше йшлося, що із понеділка, 12 жовтня, у Калуші через коронавірус відправили на самоізоляцію ще один клас Калуськго ліцею №10, а також садочок «Червону шапочку».

Нагадаємо, що 28 вересня першим на самоізоляцію пішов один з 11-их касів Калуської школи №3, оскільки коронавірус підтвердили в однієї з учениць. Проте 8 жовтня цей клас уже повернувся до навчання.

30 вересня на дистанційне навчання через коронавірусну інфекцію у педагога відправили один з 5-их класів Калуського ліцею №10, а 5 жовтня — 10-Б клас у школі №6, а також 4-В клас у ліцеї №2 через хворобу учня. Наразі ці три класи ще перебувають на самоізоляції.

Читайте також: у Франківську коронавірусом хворіють не більше 2% учнів, – Максимчук

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...