Мед Атлант

МОЗ планує залучити добровольців з Франківська для випробувань вакцини від Covid-19

Вакцину проти коронавірусу випробують на 4200 українських добровольцях. У дослідженні розглядаються клінічні центри в Києві, кілька центрів у Вінниці, Львові, Івано-Франківську.

Про це в ефірі ток-шоу “Право на владу” повідомила директорка Державного експертного центру МОЗ України Тетяна Думенко, інформує “Главком”. 

За її словами, вакцинацію проведуть, як тільки матеріалів для проведення тестування вакцини проти коронавірусу буде достатньо і вони підтвердять свою безпеку для дослідження в Україні.

Думенко підкреслила, що вакцина є найдешевшим і найефективнішим методом подолання будь-якої епідемії.

«Ми отримали першу заявку минулого тижня на проведення дослідження третьої фази європейського виробника і сьогодні ми працюємо над експертизою цих матеріалів. Якщо матеріали будуть в достатньому обсязі і підтвердять безпеку проведення цього дослідження в Україні, то 4,2 тис. українських добровольців зможуть взяти участь у цьому проєкті. Коли це відбудеться? Нам би хотілось, щоб якнайшвидше», – зазначила вона.

Думенко додала, що добровольці зможуть звернутися до реєстру клінічних досліджень, де є повна інформація про всі дослідження.

Читайте також: У лікарнях Прикарпаття зростає кількість хворих на COVID-19.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...