Мед Атлант

Калуська церква змагається за грант від «Львівської освітньої фундації»

Залучення молоді до реалізації соціальних проєктів, вирішення актуальних соціальних проблем, підтримка громади та окремих лідерів — все це поле діяльності благодійної організації «Львівська освітня фундація», яка розпочала свою діяльність у 2000 році.

На сьогодні силами фундації реалізовується 10 великих проєктів у соціальній сфері.

19 жовтня стартувала модульна освітня програма «Соціальні інновації громад», яка підтримує активні парафіяльні громади України та їхні інноваційні соціальні ідеї. Програма «Соціальні інновації громад» побудована довкола ідеї соціального проєкту. На початку парафіяльні громади подавали заявку, в якій обґрунтовували власні інноваційні проєкти та ділилися інформацією щодо соціальних ініціатив, які успішно реалізовані в їхній церковній парафії, інформують “Вікна”.

Для участі в програмі та можливості в подальшому отримати ґрантове фінансування відібрали кращі ідеї, задуми учасників з кількох регіонів України та різних конфесій. Це представники церковних громад з Хмельницька та Чернівців, Львівської, Тернопільської, Волинської, Харківської, Одеської областей, Сєвєродонецька Луганської та Покровська Донецької областей.

Більшість учасників представляють УГКЦ, Римо-католицьку церкву. Також є Євангельські християни баптисти, представники Асоціації місіонерських церков України, протестанської Християнської церкви. Багато учасників тренінгів уже мають досвід успішної співпраці з фундацією та реалізовані креативні проєкти у своїх парафіях. Але є й новачки. Серед інших свій проєкт представила церква Різдва Пресвятої Богородиці Калуша (настоятель — отець Федір Мороз). Оскільки проєкт стосується дитячої тематики, то в його презентації бере участь вчителька недільної школи Наталія Мельник.

Для того, щоб отримати підтримку «Львівської освітньої фундації», потрібно пройти навчання, яке розділено за трьома освітніми модулями. Заняття будуть проводитись періодично до 2 грудня 2020 року в реколекційно-відпочинковому центрі «Світлиця», що в містечку Брюховичах. З 2016 року у даному центрі функціонує перша на заході Україні «Академія лідерства».

Навчання, яке вже розпочалося, принесе велику користь нашій церковній громаді для покращення духовного виховання парафіян церкви Різдва Пресвятої Богородиці і особливо збагачення форм і методів роботи з дітьми недільної школи, — зазначає Наталія Мельник.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...