Мед Атлант

На Косівщині буде племінна пасіка

Днями під головуванням заступника директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Степана Вінтоновича – заступника голови регіональної експертної комісії з розгляду матеріалів щодо присвоєння відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві та членів цієї комісії відбулося виїзне обстеження пасіки в селі Вербовець Косівського району.

Йдеться про господарство підприємця Едуарда Муляра, яке претендує на присвоєння статусу «племінна пасіка» із розведення бджіл карпатської породи. Господарство працює вже понад чотири роки і розводить та вирощує бджоломаток породи карпатська бджола.

Оглянувши наявні племінні (генетичні) ресурси, комісія встановила, що на пасіці утримується 90 основних бджолиних сімей, а умови її розміщення та утримання бджолосімей відповідають технологічним вимогам ведення селекційно-племінної роботи та Порядку присвоєння відповідного статусу суб’єктам племінної справи у тваринництві.

У департаменті агропромислового розвитку ОДА наголошують, що присвоєння статусу «племінна пасіка» забезпечить удосконалення існуючих генотипів бджіл карпатської породи, розширення та покращення їхньої чистопородності в області та за її межами, збільшення продуктивності бджолосімей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...