Мед Атлант

Зачиняють торгові центри і відправляють людей на “дистанційку”: Польща опинилася за крок до повного локдауну

Польща суттєво посилює карантин через значне зростання хворих на коронавірус. Від 7 листопада зачиняються всі непродовольчі крамниці в торгових центрах,  всі культурні установи, а школярів переводять на дистанційне навчання.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в середу на пресконференції, повідомляє TVN 24 пише “ТСН“.

У торгових центрах, згідно з рішенням уряду, працюватимуть тільки продовольчі магазини, аптеки і пункти обслуговування. Театри, кіно, галереї будуть тимчасово зачинені. Крім того, на віддалене навчання відтепер переходять усі учні. Раніше учні молодшої школи могли відвідувати заняття в традиційному режимі.

“Друга хвиля пандемії з неймовірною силою вдарила по Європі і Польщі. Сьогодні здається, що листопад буде найважчим місяцем під час пандемії. Попереду надзвичайно важкий час”, – сказав Моравецький.

Також польський прем’єр закликав громадян залишатися вдома і не виходити без нагальної потреби, а роботодавців – переводити співробітників на віддалений режим роботи. Він також звернувся до протестувальників і запропонував їм продовжувати свою діяльність в Мережі.

Моравецький пояснив, що такі обмеження потрібні, щоб уникнути впровадження загальнонаціональний карантин, який передбачатиме обмеження пересування. За його словами, Польща перебуває “за крок до повного локдауну” .

“Нам доведеться ввести норми загальнонаціонального карантину, зокрема, заборона на переміщення, якщо епідемія торкнеться понад 70-75 осіб на 100 тис. жителів”, – сказав прем’єр.

Своєю чергою, міністр охорони здоров’я Польщі Адам Недзельський зазначив, що у Польщі суттєво збільшується і кількість смертей.

“Система охорони здоров’я перебуває на межі можливостей”, – додав Адам Недзельський.

Очікується, що нові обмеження почнуть діяти від 7 листопада і триватимуть щонайменше до 29 листопада.

Читайте також: Ми не плануємо локдаун всієї країни, – Шмигаль

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...