Мед Атлант

Один із розробників вакцини BioNTech прогнозує повернення до «нормального життя» наступної зими

Один із розробників вакцини від компаній Pfizer та BioNTech, яка показала ефективність понад 90%, прогнозує активну вакцинацію населення у світі влітку 2021 року, а вже наступної зими — «повернення до нормального життя».

Про це професор Угур Шахін, один із засновників компанії BioNTech, заявив в інтерв’ю BBC, пише “Громадське“.

Він висловив упевненість, що ця вакцина знизить розповсюдження коронавірусу між людьми, навіть якщо її ефективність буде не 90%, а 50%.

Після оголошення про високу ефективність вакцини від Pfizer та BioNTech дехто вже поспішив заявити, що навесні життя повернеться «в нормальне русло».

Водночас професор Шахін каже, що це займе більше часу. За його словами, якщо все піде добре (тобто вакцина успішно завершить усі необхідні випробування), вакцинація розпочнеться або наприкінці цього року, або на початку 2021-го.

Шахін уточнив, що мета — доставити понад 300 мільйонів вакцин по всьому світу до квітня, що дозволить розпочати «впливати» на епідемію. Але значний вплив у такому разі можна очікувати лише влітку.

«Літо допоможе нам, тому що рівень зараження знизиться, і абсолютно необхідно, щоби ми отримали високий рівень вакцинації до осені», — сказав він.

У такому випадку, пояснює професор, до «нормального життя» люди зможуть повернутися наступної зими.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...