Мед Атлант

Жінка, яку ледь не загриз собака, у важкому стані. Кримінальне провадження не відкривають

Вночі 15-го листопада в Івано-Франківську собака напав на жінку. Із рваними ранами та переломом руки жінку госпіталізували в обласну клінічну лікарню. Її стан важкий.

Відео, на якому видно, як собака накинувся на жінку, на відеореєстратор в авто зняв очевидець Петро Залуцький. Чоловік близько першої ночі їхав вулицею Івасюка, інформує Суспільне. Карпати. 

“Спочатку з далекої відстані мені здалося, що когось копають. Коли я наблизився до місця події, то побачив, що великих розмірів собака напав на старшу жінку”, – розповідає Петро Залуцький.

За його словами, він та ще двоє хлопців відігнали собаку за допомогою домкрату.

“Домкратом вдарили собаку по голові і аж тоді він відчепився від жінки. Нереально його було від неї відірвати. Якби не домкрат, могли би бути фатальні наслідки”, – каже чоловік.

Жінка, яку покусав пес, написала звернення до правоохоронців. Про це розповіла речниця обласної поліції Христина Максимчак. Кримінальне провадження за цим фактом відкривати не будуть, адже жінка розповіла поліцейським, що ні до кого претензій не має.

“Сьогодні жінка написала розписку, що не має ніяких претензій. Вона повідомила, що у вольєр до собаки вона зайшла сама. Самостійно відкрила вольєр, самостійно зайшла до собаки. Ймовірно, хотіла погодувати його, і тоді собака накинувся”, – розповіла Христина Максимчак.

Зараз 73-річна жінка знаходиться в обласній клінічній лікарні. Як розповів медичний директор закладу Андрій Яворський, вночі її прооперували.

“Є рани верхніх кінцівок, рани важкі. Ми що могли, те зашивали. Зараз вона переводиться з приймального відділення в травматологію. Стан її поки що залишається середньо-важким. Більше до важкого”, – сказав Андрій Яворський.

За тиждень до міської клінічної лікарні № 1 можуть звернутися три-чотири пацієнти, яких покусали тварини, розповідає міський рабіолог Ігор Непорадний. За дев’ять місяців цього року таких звернень було 244.

“Якщо 244, значить 40 ідуть на лікування. Це ті випадки, де покусали невідомі тварини, дикі тварини, де тварина вкусила і загинула”, – зазначив лікар.

Про те, чи можливо у випадках, коли людину покусала собака, у якої є власник, звертатися до суду, та яка компенсація передбачена людині, яка постраждала, кореспонденти Суспільного Карпати спитали в адвоката Сергія Томина. Він розповів, що власників таких собак можуть притягнути до адміністративної та кримінальної відповідальності. Розмір компенсацій, які доведеться сплатити, залежатиме від декількох чинників.

“Матеріальна шкода визначається вартістю лікування, яке у зв’язку із укусом, необхідно було пройти. Обстеження, ліки придбані в аптеках, різноманітні діагностики. А моральна компенсація буде визначатися важкістю укусу. Одне питання, якщо собака вхопила за ногу і це призвело до незначних тілесних ушкоджень і людина відбулась синцем. А інша справа, коли собака заподіяла серйозні, тобто середні або тяжкі тілесні ушкодження”, – поянив Сергій Томин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...