Мед Атлант

Лікарня і школи в Рожнятівській ОТГ з першого січня 2021 року можуть залишитися без опалення

Кілька стратегічно важливих будівель у Рожнятівській ОТГ з першого січня наступного року можуть залишитися без опалення.

Про це Суспільному Карпати розповів голова територіальної громади Василь Рибчак.

Лікарня, поліклініка, адміністративний будинок районної ради, будинок культури, бібліотека і Рожнятівська школа – без опалення з першого січня. Такий найгірший прогноз озвучує очільник громади.

“Відділ освіти нашої райдержадміністрації провів тендер на рік на закупівлю газу для наших котелень. Ми, як ще несформована громада, не можемо провести тендер, бо в нас немає тендерного комітету. Адміністрація теж не може провести тендер, бо в них нема коштів. Мусить бути хоча б п’ять тисяч, щоб провести такий тендер”, – каже Василь Рибчак.

Він пропонує укласти прямі угоди на січень: “Для вирішення проблеми достатньо було б, я думаю, постанови Кабінету міністрів, якою б дозволили нам на перший місяць наступного року укласти прямі договори з операторами, які є на ринку газу. За місяць ми сформуємо тендерний комітет і укладемо договір на рік з переможцями тендеру. Якщо вони не дозволять нам ці прямі угоди, будемо думати, як це робити”.

У гіршому випадку, вважає голова ОТГ, школи можна буде відправити на канікули. А от що робити з лікарнями, не знають. “У всіх голів ОТГ однакова проблема”, – переконує Василь Рибчак.

“Те, що адміністрація пропонує по 50 тисяч по школах, ми не можемо це зробити, бо наразі централізовано є бухгалтерія. Ми не можемо на школи розділити по 50 тисяч. Тим більше, що у мене є школи такі, як Рожнятівська, Сваричівська, яким 50 тисяч не вистачає на газ. Першого січня постане “питання”, – каже Рибчак.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...