Мед Атлант

Вакцина від коронавірусу знадобиться всім: у МОЗ пояснили, чому перенесення хвороби не гарантує безпеки

Вакцина від коронавірусу після того, як успішно пройде всі етапи досліджень, її затвердять та вона потрапить до України, може знадобитися, імовірно, і тим людям, котрі вже перехворіли COVID-19.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі телеканалу “Україна 24”, інформує ТСН.

Міністр пояснив, що у людей, які перенесли коронавірус, з часом може зменшитися кількість антитіл. Відповідно, така особа знову має ризик інфікуватися.

“Вакцина створює антитіла, які борються з вірусом. Якщо в людини, яка перехворіла, починають пропадати антитіла, то зрозуміло, що їх потрібно оновити, вона так само перебуває під загрозою, особливо якщо вона в групі ризику. Але потрібно буде дивитися на конкретну вакцину”, – пояснив Степанов.

Також очільник МОЗ висловив сподівання, що до України завезуть вакцину від коронавірусу за міжнародною ініціативою COVAX вже в наступному, 2021-му, році. Наразі Міністерство щодня проводить перемовини для отримання вакцини з різними компаніями.

“До 7 грудня ми повинні з ними усіма підписати всі технічні документи для отримання вакцини за цим механізмом, це 8 млн доз. Крім того, є переговори з іншими компаніями, вони йдуть щодня. Щодня я проводжу наради, і є відповідна динаміка руху з іншими компаніями, в яких ми маємо намір купити вакцину. Є різні терміни постачання, все це буде в 2021 році”, – додав Максим Степанов.

Читайте також: #МІСТО_обговорює: чи готові франківці вакцинуватися від коронавірусу?

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...