Мед Атлант

Захоплення державної влади: у Франківську судили двох людей за репости у фейсбуці про коронавірус

 Івано-Франківський міський суд виніс вирок двом людям, які вчинили розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади.

Судили чоловіка з Угорників та жінку із Одеської області.

3 травня 2020 користувач соцмережі «Фейсбук» у групі «Голос Прикарпаття» написав допис із таким текстом:

Не можу дати об`єктивну оцінку ситуації, яка склалася в Черкасах, адже не живу в цьому місті. Але наведені дані про смертність в области з різних причин і від коронавірусу (в Черкаській області від початку року померло близько 3500 осіб: 1500 від інсульту, інфаркту, 700 від онкозахворювань, 38 самогубств, 24 в ДТП, і, зрозуміло, супутні захворювання, і 9 від коронавірусу) не можуть залишати байдужим кожного національно свідомого українця, адже це – новий геноцид українського народу з далекоглядною і підступною фашистською метою винищення українців і створення на теренах України Нового  зі столицею в Дніпрі, про що уже заявляла інша особа . Прошу його скликати Народне Віче у Черкасах і обговорити це питання та прийняти відповідні ухвали. Всі ж національно свідомі сили в Україні мають об`єднатися в одну-єдину силу і ДІЄВО ПІДТРИМАТИ ЧЕРКАЩАН як морально, психологічно, інформаційно, так і збройно: на місцях, в усіх містах і селах України також скликаємо Народні Віча і приймаємо ухвали 1) підтримати черкащан, 2) оголосити акції непокори владі в Україні, 3) делегуємо своїх представників для участи у Всеукраїнському Народному Вічі, яке паралельно скликаємо в Київі і від імені якого у цілковитій відповідности з Конституцією України оголошуємо про розпуск Верховної Ради, створюємо Українську Визвольну Раду і передаємо їй всю повноту влади в Україні. Ударні бойові загони штурмом беруть Верховну Раду, Офіс президента та Уряд і розпочинають арешти Вальцмана-Порошенка та їх кодла. Далі наводимо порядок в Україні.

Прикарпатець та одеситка поширили вказану публікацію на своїй сторінці.  А згідно висновку експерта дана публікація містить заклик до насильницького захоплення державної влади.

У суді чоловік та жінка свою вину визнали.

Суддя Зеленко призначив  чоловіку  та жінці покарання у виді обмеження волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік. Відповідні вироки оприлюднили  у державному реєстрі судових рішень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...