Мед Атлант

За сприяння генконсульства Польщі у Львові у Галичі відновили дитячий будинок

9 грудня 2020 р. у м. Галич Івано-Франківської області завершилась реалізація проекту «Ремонт будівлі дитячого будинку сімейного типу в м. Галич» фінансованого у рамках програми «Польська допомога» за кошти Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

23-24 червня 2020 р. внаслідок сильних опадів у м. Галич Івано-Франківської області сталася повінь. Як результат, було підтоплено, між іншим, дитячий будинок сімейного типу заснований Благодійною організацією «Благодійний Фонд «Місія Християнина». Його мешканці були евакуйовані ДСНС. Внаслідок повені знищеними та непридатними для користування стали дві квартири на першому поверсі будинку, також було пошкоджено меблі, побутову техніку, сантехніку, особисті речі мешканців, дитячі майданчики, гаражі, підвал, город та прибудинкову територію. Засновники БО «Благодійний Фонд «Місія Християнина» звернулися до небайдужих по допомогу в ліквідації наслідків стихійного лиха, передає Leopolis.

На заклик відгукнулося Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, яке запропонувало виділити кошти на ремонт з програми «Польська допомога», що фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща. Вартість проекту, який полягав на відновленню 2 квартир, господарських приміщень, прибудинкових територій та закупівлі необхідних меблів, склала 25 тис. євро (приблизно 840 тис. грн).

2020-й рік став складним та випробувальним для нас усіх. Крім епідемії та економічних проблем тут у Галичі ще й сталася повінь. Незважаючи на це, людям треба далі жити, виховувати дітей. Будинок фінансується виключно за кошти благодійників, тому ми вирішили знайти кошти, щоб допомогти його відновити. Також для нас важливо було й те, що у будинку проживають переселенці з охопленого війною Донбасу, люди, які вже пережили жах та були змушені тікати з їхніх домівок. Зараз це сталося знову, цього разу – з інших причин. Тож допомогти їм ми вважаємо нашим обов’язком. Польща підтримує та підтримуватиме Україну та українців не тільки на політичному рівні, але й у вирішенні буденних проблем. Так ми розуміємо зміст слова «солідарність», – сказала під час прес-конференції Еліза Дзвонкєвіч, Генеральний консул Польщі у Львові.

«Польська допомога» – це програма польського співробітництва в галузі розвитку, що реалізується Міністерством закордонних справ Республіки Польща у співпраці з органами державного управління, громадськими організаціями та місцевими структурами країн-партнерів, а також активність у заходах міжнародних організацій. Найвищою метою Польської допомоги є підтримка сталого розвитку суспільства та економіки в країнах, що розвиваються, реалізація ініціатив, спрямованих на зменшення бідності, поліпшення стану здоров’я населення, підвищення рівня освіти та професійної кваліфікації жителів, підтримка процесів демократизації та державних реформ, побудова сучасних державних інститутів, сприяння розвитку прав людини та підтримки громадянського суспільства. Україна є однією з пріоритетних країн для реалізації концепції програми.

Сьогодні у відремонтованому дитячому будинку, яким опікується благодійний фонд «Місія християнина», проживає три сім’ї переселенців з Алчевська. Тут дах над головою отримали 7 дорослих і 17 дітей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...