Мед Атлант

Для підтримки комунального автотранспорту в Калуші передбачали 2 млн гривень

Цього тижня на пленарному засіданні сесії Калуської міської ради депутати затвердили Програму здійснення Калуською міською радою фінансової підтримки комунального підприємства «Екоресурс» на 2021 рік.

Нагадаємо, саме це комунальне підприємство займається пасажирськими перевезеннями на міських автобусних маршрутах загального користування чотирма новими автобусами, які цього року в лізинг купило місто, інформують “Вікна”.

Нові автобуси виїхали на маршрути з 21 вересня. У жовтні КП «Екоресурс» взяло участь та стало переможцем у конкурсі з перевезення пасажирів на   міських автобусних маршрутах загального користування на об’єкті, який включає маршрути:  №6 «Карпатська кераміка — Лікарня» (два автобуси); №3 «РЕМ — Загір’я»; №8Б «Карпатська кераміка — Височанка» вулицею Чорновола.

Проте перевезення комунальними автобусами є збитковими. Так, у серпні міська рада затвердила Програму здійснення Калуською міською радою фінансової підтримки комунального підприємства «Екоресурс» на 2020 рік на 200 тис. гривень — для закупівля пального і на зарплату водіям на етапі запуску комунального автотранспорту. Згодом у жовтні депутати додали підприємству ще 300 тис. гривень фінансової підтримки з міського бюджету — у зв’язку з карантином, зменшився пасажиропотік і доходів від перевезень не вистає на потреби підприємства.

Програма на 2021 рік передбачає вже 2 млн гривень фінансування. Кошти будуть розбиті поквартально і їх спрямують на покриття збитків від перевезень комунальними автобусами. Як ішлося на сесії, міська влада надіється на те, що після завершення карантину, пасажиропотік і доходи комунального перевізника зростуть. У такому разі частину коштів програми не використають.

За словами першого заступника міського голови Мирослава Тихого, міська влада буде надалі розвивати комунальний транспорт. Попри збитковість, він забезпечує якісні послуги з перевезень і є важливим соціальним проєктом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...