Мед Атлант

У Калуші загиблим в АТО боксерам присвятили турнір

П’ятий рік поспіль у Калуші проводять міжнародний боксерський турнір, приурочений пам’яті загиблих в АТО земляків.

Однак цьогоріч у зв’язку з карантинними обмеженням іноземні представники не змогли приїхати. Тому змагання перенесли на наступний рік.

Натомість, уперше започаткували всеукраїнський турнір з боксу, присвячений пам’яті калуських боксерів, які віддали життя в боях за Україну — Василя Боднара і Богдана Гавриліва.

У коментарі “Вікнам” голова Спілки ветеранів АТО Калущини, тренер-викладач з боксу Олександр Соколовський зазначив, що Василя Боднара знав особисто, а Богдан Гаврилів був його вихованцем. Також додав, що цього року бажаючих взяти участь у змаганнях багато. Але через пандемію довелося зменшити кількість учасників до 70 людей.

Розпочався захід з благословення настоятеля Собору Святих Землі Української УПЦ Київського патріархату о. Григорія Мороза. Спортсмени поклали квіти і запалили свічки біля стіни пам’яті полеглим бійця. На турнірі були присутні рідні обох полеглих героїв.

Брат Богдана Гавриліва — Мирон зізнався, що його брат фактично мешкав у стінах спортивної школи. Одразу після школи приходив на тренування разом зі шкільним приладдям та спортивним одягом. Відзначив і роль тренера Олександра Соколовського, який практично був другий батьком для хлопця, навчив його бути мужнім і завжди надавав чоловічу підтримку. Хлопець каже, що йому приємно, що в Калуші пам’ятають про брата.

Міський голова Андрій Найда зазначив, що зтурнір організований, щоб підтримати батьків Богдана і Василя. А по-друге — для того, щоб популяризувати цей чоловічий вид спорту для того, щоб молоде покоління було здоровим і сильним.

Міський голова додав, що заслуга у проведенні турніру належить депутатам попереднього скликання, які підтримали цей турнір і виділили 20 тис. гривень на його проведення Спілці ветеранів АТО Калущини. Наступного року на проведення турніру пропонують виділити до 100 тис. гривень.

У підсумку вісім калуських боксерів посіли перші місця: Андрій Солдат, Юрій Олійник, Іван Акімов,Олександр  Ониськів, Роман Данилів, Андрій Мимоход, Роман Воробель та Григорій Дуркало. Другі місця завоювали Богдан Луцький, Остап Корнелюк, Дмитро Гнатюк, Назар Винник та Василь Срібняк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...