Мед Атлант

“Картку заблоковано”: псевдобанкіри виманили у прикарпатки майже 70 тисяч гривень

Телефонний дзвінок від шахраїв обійшовся мешканці Тисменицького району втратою грошових коштів. Потерпіла повірила псевдобанкірам та повідомила конфіденційну інформацію банківської картки. За фактом шахрайства поліція розпочала кримінальне провадження та проводить заходи по розшуку зловмисників.

Зі слів заявниці аферисти запевнили, що її банківську карту заблоковано. Для того, щоб відновити заблоковану картку, необхідно повідомити персональні дані. Після того, як жінка вказала реквізити картки, вже згодом отримала сповіщення про зняття грошових коштів в сумі 68 926 гривень. Про це інформує пресслужба обласної поліції.
За фактом шахрайських дій слідчі Івано-Франківського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.
Поліція наполегливо рекомендує:
по телефону нікому не розповідайте ніяких відомостей зі своєї картки;
всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.
“Пам’ятайте, справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай. Якщо ви запідозрили, що вас намагаються обдурити, одразу телефонуйте до поліції за номером 102”, – нагадують у поліції.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...