Мед Атлант

У Франківську чоловік викрав автомобіль та вчинив на ньому аварію

Нещодавно Івано-Франківський міський суд виніс вирок чоловікові з Галиького району, який викрав чужий автомобіль та вчинив та ньому аварію.

3 липня 2020 року приблизно о 11:30 двоє людей домовились з власником автомобіля про те, що він відвезе їх в село Бовшів Галицького району Івано-Франківської області. Після зустрічі всі пішли до автомобіля, який знаходився припаркованим неподалік будинку № 114-А по вул. Федьковича в м. Івано-Франківськ. Водій пригадав, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу забув вдома, попросив людей зачекати його, та повернувся додому по документи.

Пасажири знали, що водій свій автомобіль не зачиняє, так як замок дверцят несправний, тому вони вирішили присісти в салон машини. При цьому один з них присів на заднє пасажирське сидіння автомобіля, а інши присів на переднє пасажирське сидіння. Перебуваючи у транспортному засобі пасажири побачили ключ від замка запалювання автомобіля, який потерпілий залишив біля ручки перемикання коробки передач. Тоді у одного з них виникла ідея викрасти автомобіль.

Один з пасажирів перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння пересів на водійське сидіння та завів автомобіль, а іншому пасажиру сказав, що хоче здійснити маневр розвороту автомобіля. Після цього викрадач розпочав рух в напрямку виїзду із двору будинку.

Близько 12:10 викрадач рухаючись автомобілем ВАЗ по вул. Пасічна із сторони вул. Федьковича, в напрямку регульованого перехрестя вулиць Пасічна – Галицька – Тролейбусна, проїжджаючи біля будинку № 2, виїхав на зустрічну смугу руху та допустив зіткнення із автомобілем марки «Honda CR-V» та автомобілем марки «Honda Accord» чорного кольору, після чого був затриманий водіями вказаних транспортних засобів.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю та беззастережно, підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини незаконного заволодіння транспортним засобом. До вчиненого обвинувачений ставиться критично, щиро кається, просив суд його суворо не карати.

В результаті суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 КК України, та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 17000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...