Мед Атлант

В Україні не будуть продовжувати локдаун після 24 січня

В Україні не будуть продовжувати жорсткий карантин, який діє з 8 по 24 січня. З 25 січня країна має повернутися до «помаранчевого» рівня карантину.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив в інтерв’ю «Україна 24», пише “Громадське”. 

За його словами, посиленні обмеження вводили, щоб зменшити зростання захворюваності на COVID після новорічних свят.

«З 25 ми перейдемо, ймовірно, до помаранчевої зони, яка діяла до введення цих правил. Насправді ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією, почалося невелике збільшення (захворюваності — ред.). Ми очікуємо більш значного зростання після новорічних свят, але медична система готова», — сказав Шмигаль.

Про те, що локдаун не планують продовжувати заявляв в інтерв’ю «Интерфакс-Украина» і головний санлікар Віктор Ляшко. За його словами, МОЗ планує, що Україна з 25 січня перейде на адаптивний карантин, який будуть застосовувати там, де фіксують локальні спалахи захворюваності.

Водночас Ляшко не виключає, що може статися така ситуація, що посилення у країні будуть знов необхідні.

Що у нас із карантином?

З 8 січня в Україні почав діяти жорсткий карантин, триватиме він 17 днів — до 24 січня 2021 року включно. Під час січневого локдауну в магазинах можна придбати харчові продукти (там, де під них відведено не менше ніж 60% площі), ліки, вироби медичного призначення, засоби гігієни та зв’язку, ветеринарні препарати, корми, насіння та засоби захисту рослин, а також побутову хімію та друковану пресу.

У порівнянні з локдауном у березні 2020 року зараз у нас не зупиняють роботу транспорту та не закривають кордони.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...