Мед Атлант

Як Івано-Франківськ виходить з посиленого карантину

25 січня в Україні закінчився локдаун, який розпочався восьмого січня. Від сьогодні українці повертаються до обмежень, які діють у помаранчевій карантинній зоні. 

На Прикарпатті впродовж 24 січня коронавірусом інфікувалося 238 людей, що на 54 менше, ніж за попередню добу. Заступниця з організаційно-методичної роботи директора міської лікарні № 1 Світлана Анохіна каже, що локдаун дав позитивні результати. За її словами, пацієнтів з важкою формою захворювання у медзакладі значно менше, як і летальних випадків, інформує Суспільне. Карпати. 

“Восьмого січня у нас було 90 пацієнтів з коронавірусною хворобою. Сьогодні – 96 хворих. Протягом всього періоду локдауну кількість пацієнтів коливалася від 80 до 95, в таких допустимих цифрах. Локдаун дав нам хороші результати”, – сказала Світлана Анохіна.

Для відвідувачів із сьогоднішнього дня відчинилися і місцеві заклади громадського харчування. Досі франківські кафе та ресторани праювали на самовиніс чи доставку.

“Після локдауну стало набагато краще. Нарешті можна вільно посидіти з друзями, адже раніше всі заклади були закриті”, – говорить франківка Софія Кос.

Також запрацювали кінотеатри, заклади культури та непродовольчі магазини.

“Трошки було навантаження таке, бо магазини були зачинені. Навіть будівельні матеріали не можна було купити, щоб ремонт зробити”, – ділиться Степан Пелянський.

З 25-го січня дозволено і займатися у спортивних залах. Тренерка Ольга Лущ розповідає, що у неї займається приблизно 40 постійних клієнтів. Під час локдауну намагалася підтримувати з ними зв’язок.

“Локдаун торкнувся мене тим, що я залишилася без роботи і зарплати з восьмого січня. З однієї сторони, карантин – це добре, бо я відпочила і тепер повертаюся до роботи з новими силами. Але локдаун вдарив по фінансовому становищу, – розповідає тренерка. – Хто хотів, тим я записувала домашні тренування, ми трішки з ними спілкувалися у Skype. Та це абсолютно інша робота, ніж займатися в залі під моїм наглядом”.

Відвідувачка тренажерного залу Надія Штурнак займається спортом понад 10 років. Під час локдауну вона намагалася підтримувати свою фізичну форму вдома.

“Багато хто під час локдауну займався вдома. Люди тренувалися, хто де міг, на вулиці, використовували різні підручні засоби. У мене вдома є свої гантелі, штанга. Але свої тренування доводилося трохи корегувати”, – зазначила Надія Штурнак.

Нагадаємо, від сьогодні, Україна вийшла з локдауну. 

Читайте також: Карантин зимових канікул: як минає перший день локдауну у Франківську. ФОТОРЕПОРТАЖ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...