Мед Атлант

Керівнику РЕМ у Верховині за вбивство підлеглого дали 4 роки

Косівський районний суд Івано-Франківської області  виніс вирок екскерівнику Верховинського РЕМу філії АТ “Прикарпаттяобленерго”, який вбив підлеглого.

Вбивство трапилося 19 вересня  2018 року. Між головою РЕМ та підлеглим під час застілля виник конфлікт. Почалася бійка, у результаті якої працівник РЕМ помер на місці події.

Обвинувачений дав показання, що дійсно він, як керівник підприємства, дозволив провести у після робочий період часу святкування. На застіллі посидів декілька хвилин і поїхав по справах. Ввечері разом зі сім’єю приїхав на територію підприємства, щоб подивитись чи все добре.  Померлий почав згадувати, що просився на вищу посаду, і при цьому, через стіл, схопив керівника за лікоть, а потім несподівано наніс йому один удар в область ключиці і хотів нанести ще один удар. Але він ухилився і у відповідь на таку поведінку підлеглого, наніс йому, також через стіл, удар рукою у чоло, від чого  той впав і не рухався. Він одразу вийшов з-за столу, і почав його окликати та надавати медичну допомогу у вигляді штучного дихання та непрямого масажу серця. Одночасно із цим, крикнув іншому працівнику принести воду і кликати на допомогу. Конфлікт відбувся миттєво, і тривав кілька секунд. Тяжких тілесних ушкоджень завдавати йому не бажав, як і не бажав йому смерті. Можливість настання таких наслідків навіть не міг допустити, і вважає їх нещасним випадком.

В судовому засіданні обвинувачений просив перекваліфікувати його дії на ч.1 ст.119 КК України, вчинення вбивства через необережність, в чому свою вину визнає, так як вважає, що смерть потерпілого наступила не від удару, який він йому наніс, а через удар голови до твердого тупого предмета в результаті падіння.

Суд ухвалив визнати винним  керівника Верховинського РЕМу у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.119 КК України та призначити йому покарання у виді – позбавлення волі строком на 4 роки.

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою продовжити та залишити без змін до вступу вироку в законну силу. Відбування покарання рахуватимуть з моменту його фактичного затримання, тобто з 18.30 год. 18.10.2018 року. Також чоловік має заплатити  250 000 гривень моральної шкоди сім’ї убитого.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...