Мед Атлант

У Франківську двоє нападників побили чоловіка та відібрали у нього гроші і кросівки

Нещодавно у Франківську відбувся суд над зловмисниками, які напали на чоловіка.

6 липня 2018 року близько 1:20 двоє зловмисників біля приміщення аптеки, що по вул. Пилипа Орлика, 7 в м. Івано-Франківськ, побачили чоловіка та вирішили напасти на нього.

Чоловіки домовились між собою, що один з наносить один удар в область обличчя потерпілого, а інший тримаючи в руці предмет зовні схожий на ніж, спрямовує його в область живота потерпілого. Після цього погрожуючи ножем вони почали вимагати в чоловіка віддати їм гроші. Будучи наляканим та сприймаючи погрози застосування ножем, як реальні, потерпілий, вийняв із кишені джинсів 50 гривень та передав нападникам. Після цього, потерпілий почав втікати від них, чоловіки побігли за ним. Потерпілий отримав удар від одного з них в область потиличної ділянки голови, внаслідок чого впав на землю. Тоді нападники почали наносити удари ногами останньому в область голови та тіла та спричинили йому тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми зі струсом головного мозку із саднами та синцями в ділянках голови, які відносяться до легких тілесних ушкоджень, а також садна в ділянках обох рук, правої бокової поверхні тулуба, обох ніг, синця в ділянці лівого коліна, які відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Після цього одни з нападників зняв із потерпілого спортивні літні матерчаті кросівки сірого кольору, вартістю 90 гривнь, та вийняли із кишені шортів потерпілого банківські картки «ЗбірБанку», «МоноБанку» та «ПриватБанку», мобільний телефон марки «iPhоne 8», білого кольору вартістю 14400 гривень, навушники марки «Apple EarPods» білого кольору вартістю 450грн.

Після вчиненого розбійного нападу чоловіки з викраденим майном місце вчинення злочину покинули та в подальшому розпорядились ним на власний розсуд, чим завдали матеріальну шкоду потерпілому на загальну суму 15037 гривень.

Після того, як потерпілого госпіталізували до лікарні, до нього прийшли мама та дівчина одного з нападників та віддали йому 150 євро, а  кросівки вислали Новою поштою.

27 січня 2020 року потерпілий надіслав суду заяву, в якій зазначив, що претензій матеріального та морального характеру до нападників він не має, шкоду йому відшкодовано повністю, від цивільного позову він відмовляється, просив суд чоловіків суворо не карати, волі не позбавляти.

В результаті суд визнав винуватим першого нападника у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України, та із застосуванням ст. 69 КК України призначили йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років.

Відповідно до ст. 72 КК України в строк відбуття покарання чоловіка зарахували термін його попереднього ув`язнення з 7 липня 2018 року до 14 січня 2019 року з розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України чоловіка звільнили від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 3 роки.

Обраний щодо обвинуваченого ОСОБА_2 запобіжний захід у виді домашнього арешту з покладеними відповідно до ухвали Івано-Франківського міського суду від 03 травня 2019 року обов`язками – до набрання вироком законної сили залишити без змін.

Другого нападника визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України, та із застосуванням ст. 69 КК України та призначили йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років.

Відповідно до ст. 72 КК України в строк відбуття покарання чолвоіка зарахували термін його попереднього ув`язнення з 7 липня 2018 року до 19 липня 2018 року з розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнили особу від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 3  роки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...