Мед Атлант

На Прикарпатті 5-11 класи ідуть на канікули: все через коронавірус та грип

Сьогодні, 12 лютого, в Івано-Франківській обласній державній адміністрації відбулось засідання комісії ТЕБ та НС.

Спочатку епідсезону в області на ГРВІ та грип захворіло 90012 осіб, в тому числі 38900 до 17 років. Найбільше хворіють діти від 5 до 14 років.  За цей період до лікарень госпіталізована 2381 особа, з них 909 дітей. В порівнянні з минулим роком цьогоріч до лікарні хворих звернулося на 10257 осіб більше. Головний санітарний лікар області Руслан Савчук повідомив, що область вже перейшла межу перевищення епідпорогу щодо стану захворюваності населення області на грип та ГРВІ.

Протягом п’ятого епідемічного тижня на ГРВІ та грип на Прикарпатті захворіло 4964 особи, 2032 дітей. Найвища захворюваність реєструється в Івано-Франківську, в Богородчанському, Галицькому, Коломийському, Рожнятівському та Тисменицькому районах. Від грипу за увесь період щеплено більше 4 тисяч осіб.

З 2033 пацієнтів, які хворіють на коронавірус, половина перебуває на кисневій підтримці. Завантаженість ліжкового фонду на Прикрапатті доходить до 67%, завантаженість реанімаційних ліжок складає 63,55%, завантаженість ліжок з доступом до кисню 44,36% та завантаженість ліжок з підключенням до апарату ШВЛ складає 24,7 %.

Середня госпіталізація за минулі доби коливається в межах від 190 до 240 пацієнтів. За 12 днів цього місяця у нас поступило більше 2 тисяч пацієнтів, виписано 1400 пацієнтів. Найбільший приріст пацієнтів у медичних закладах Франківська, а також Богородчанська, Бурштинська та Долинська лікарні. Найбільша завантаженість ліжок у Богогородчанській, Солотвинській, Коломийській, Надвірнянський напрямок та Яремчанська лікарня. Прийнято рішення щодо розгортання у 8 закладах по 5-10 додаткових ліжок.

Через різке погіршення ситуації з захворюваністю було вирішено припинити навчання для учнів 5-11 класів у школах області з 15 лютого до 1 березня.

Призупинити навчально-виховний процес серед уснів 5-11 класів шкіл, середньо-професійних та вищих навчальних закладів з 15 лютого по 1 березня 2021 року, – сказав начальник управління цивільного захисту ОДА Володимир Стебницький.

Також це стосується технікумів та університетів. Якщо ситуація із захворюванням погіршуватиметься, зупинять навчання у дитсадках та молодших класах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...