Мед Атлант

На Калущині судили чоловіка, який намагався дати хабар за виготовлення прав на керування вантажівкою

15 лютого Калуський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю, який у поліції намагався дати хабар за виготовлення прав на керування вантажівкою.

Так, маючи посвідчення водія на право керування легковими автомобілями (категорія В), вирішив виготовити посвідчення водія, яке б давало йому право керувати вантажними автомобілями (категорії С, C1).

21.10.2020 чоловік звернувся до виконувача обов`язків заступника начальника- начальника СВ Калуського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області, якого попросив допомогти виготовити посвідчення водія на право керування вантажними автомобілями без його участі у проходженні навчання та позитивному здаванні іспитів у Територіальному сервісному центрі МВС України № 2642. При зустрічі запропонував неправомірну грошову винагороду, яку пообіцяв надати при зустрічі.

4.11.2020 , після неодноразових телефонних дзвінків, прийшов у службовий кабінет заступника начальника – начальника СВ Калуського ВП ГУ НП в області, де реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на надання особі неправомірної вигоди за здійснення впливу на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, передав копії документів, що посвідчують його особу та надав виконувачу обов`язків заступника начальника – начальнику СВ Калуського ВП ГУ НП в області грошові кошти в сумі 15 000 гривень. в якості неправомірної вигоди за здійснення ним впливу на начальника Територіального сервісного центру МВС України № 2642 і одержання посвідчення водія на право керування вантажними автомобілями категорії С, C1.

Після вчинення цих дій чоловік був викритий у вчиненні кримінального правопорушення.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю.

Суд ухвалив визнати винуватим за ч.1 ст.369-2 КК України та призначити покарання – штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000  гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...