Мед Атлант

За 2020 рік Держпродспоживслужба оштрафувала порушників карантину на 322 624 грн

Сьогодні, 18 лютого, керівництво Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провело пресконференцію щодо дотримання протиепідемічних норм та вимог на Прикарпатті.

Захід спрямовано на привернення уваги суспільства до питань протидії поширенню COVID-19, необхідності суворого дотримання бізнесу та мешканцями місту обмежень та адміністративної відповідальності за порушення правил карантину.

Керівник Держпродспоживслужби в області Роман Гурський розповів, що за порушення карантину у 2020 році винесли 2360 постанов про накладення штрафів на суму 322 624 гривні.

Два і більше разів притягувалися до адмінвідповідальності 201 суб’єкт господарювання:

  • Заклади громадського харчування – 155
  • Ринки – 27
  • Інші – 19.

Всього за час карантину охопили 2535 закладів, установ та підприємств. Працівники здійснили 32819 моніторингових відвідувань закладів громадського харчування, торгівлі, перукарень та інших об’єктів.

На початку карантину було 37 відсотків порушень карантину, за останні дні фіксуємо 21 відсоток. За останні 2 дні ми здійснили 1408 моніторингових відвідувань. Виявили 264 порушення, винесли 92 приписи, – зазначив він.

Станом на 18 лютого в області працівники Держпродспоживслужби здійснили 9862 моніторингові відвідування. Виявили 931 порушення, склали 563 протоколи. Винесли 358 постанов про накладення штрафів на суму 46614 гривні.

Ми з початку карантину контактуємо з усіма ОТГ області. Ми закликали представників влади брати участь у перевірках. Невпевнений, що і 10 відсотків приєдналися до моніторингу. Коли були вибори, їм було невигідно стежити за дотриманням протиепідемічних заходів. Ми розробили цілу програму навчання щодо дотримання санітарних вимог для представників влади. Уже провели одне навчання. Також кожному голові ОТГ направили лист, у якому розповіли про закони, які зобов’язуть їх стежити за дотриманням карантинних вимог. Всюди має бути створена комісія, яка стежитиме, як люди дотримуються карантину та комісія, яка буде стежити чи наклали адмінпротоколи. Відкликнулися тільки 15 голів ОТГ з 62. Якщо ви захворіли і не повідомили людям, з якими контактуєте про це, то ніякий контролюючий орган не зможе завадити поширенню вірусу, – додає Гурський.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...