Мед Атлант

Франківськ планує стати “Великою культурною столицею” України

В Івано-Франківську готують проєкт на грант від Українського культурного фонду “Велика культурна столиця”. На нього подадуть понад десяток культурних проєктів та ініціатив, які проводили у місті впродовж останніх років.

Координатор проєкту Андрій Савка під час громадських слухань розповів, що поки презентують неостаточний список. Сьогодні представляли частину із них, пише Суспільне .

Франківськ має що показати. Тут розвиваються багато напрямків. Той перелік подій, фестивалів – це те, що ми зібрали з командою і те, що варте уваги, на нашу думку. Та у нас є ще місяць на те, щоб щось змінити та додати у цей список, – говорить Андрій Савка. – Роботи багато, маємо зібрати інформацію, сформувати кошторис.

“Коляда на Майзлях”, фестиваль-переберія міських культур “Межа”, гуцульський фестиваль, проєкт “Врятуймо скарби разом”, фестиваль сакрального мистецтва, фестиваль оберегів, фестиваль живих скульптур, фестиваль оркестрів, фестиваль хорового мистецтва, ініціативи, які залучають молодь до ІТ-сфери та брейк-дансу – попередній список проєктів, які подадуть на грант від Українського культурного фонду.

Наше місто має чим себе презентувати, має свою родзинку і колорит. Місто, яке має чим поділитися, має можливість приймати людей з різних куточків світу. Коли вибирали фестивалі та ініціативи, то акценти ставили саме на ті галузі, які у нас найпотужніші і чим можемо здивувати людей”, – сказала керівниця управління культури міськвиконкому Надія Загурська.

До слова, “Велика культурна столиця” – це один з трьох почесних річних статусів Культурної столиці України, який може бути присвоєний територіальній громаді з населенням більше 100 тисяч осіб та зі спроможністю реалізувати річну програму культурно-мистецьких проєктів, спрямовану на досягнення цілей програми “Культурні столиці України”.

Мінімальна сума гранту становить 10 мільйонів гривень. Максимальна – 20 мільйонів. Більше про грант можна прочитати тут.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...