Мед Атлант

До кінця березня Україна отримає ще 1,5 мільйона доз вакцини – Степанов

До 31 березня в Україну має бути доставлено ще 1,5 млн доз вакцини від COVID-19 за державними контрактами.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав в інтерв’ю телеканалу Україна, повідомляє Укрінформ. 

“У нас по контракту 2 млн доз, це те, що повинно бути поставлено в I кварталі, до 31 березня. Ми очікували 500 тис. доз, 500 тис. доз приїхало. Це та кількість, на яку нам дав дозвіл на експорт уряд Індії. Всі уряди, що в США, що в ЄС, що в Індії, обмежують експорт? видають квоти на експорт. Зараз вже було два моїх звернення до уряду , зараз буде звернення прем’єр-міністра до свого колеги, щоб вони дали нам дозвіл на ці 1,5 млн”, – сказав Степанов.

Він додав, що вже поставлені 500 тис доз розраховані на вакцинацію 250 тис людей. Таким чином, кожен провакцинований зараз громадянин отримає другу дозу саме з цієї партії, а не буде очікувати наступних. Друге щеплення має бути зроблене через 28 днів.

Степанов зауважив, що вакцини, вироблені в Індії, не є генеричним препаратом.

“Генерики на вакцини не використовуються. Наприклад, компанія AstraZeneca має потужності – тільки два не дуже великих заводи в Європі, і вони законтрактували 7 виробничих майданчиків, де вони виробляють вакцини. Це Південна Корея, Індія, в Російській Федерації вони зробили майданчик, в Сполучених Штатах. По всьому світу“, – сказав Степанов.

Нагадаємо, сьогодні, 25 лютого, на Франківщині зробили перше щеплення від Covid-19.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...