Мед Атлант

Поступовий прихід весни слід очікувати мешканцям Івано-Франківська та Прикарпаття

Беручи до уваги дослідження синоптиків, кліматична весна співпаде з календарем. Майже на всій території України на початку березня будуть простежуватися теплі періоди, але сніговий покрив все ще буде залишатися в деяких регіонах. 

Передбачення метеорологів

Враховуючи те, що зима цього року була досить тепла, весна в Івано-Франківській області буде на 2-3 градуси прохолодніше за попередню весну. Згідно прогнозам мета погода, сонячні дні в першу неділю березня будуть постійно змінюватися похмурими і навпаки. Мешканцям Івано-Франківська слід очікувати наступних кліматичних показників:

  • температура повітря на позначці плюс 3 градуси, однак, 2-3 березня стовпчик може досягнути 7 градусів тепла;
  • вологість повітряних мас становитиме 95-100%;
  • тиск 750 мм;
  • незначний рівень опадів.

В перших числах березня морозні ночі по всій території області поступово будуть зникати і встановиться комфортна тепла погода. Проте сподіватися на раптове потепління не варто, адже зима ще не повністю залишила свої володіння.

 

Весна не за горами

Мешканці Прикарпаття в період з 1 по 7 березня відчують прихід календарної весни. Більш-менш прогріті повітряні маси дозволять насолодитися сонячними днями. Стовпчик термометра навіть досягне позначки в 8 градусів зі знаком плюс.

Проте в деяких містам Прикарпаття сніг не буде сходити протягом тижня, тому насолодитися останньою можливістю і відчути всю красу зимових гір можна буде в першій декаді місяця.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...