Мед Атлант

Франківця Володимира Фіцика відзначили медаллю “За поранення”. ФОТО

Сьогодні, 1 березня, в Івано-Франківському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки військовий комісар Володимир Ярмошук вручив відомчу відзнаку “За поранення” військовослужбовцю бригади територіальної оборони Володимиру Фіцику.

Нею, відповідно до наказу Міністра оборони України, нагороджуються військовослужбовці Збройних Сил України, які отримали поранення під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

Володимир Фіцик був призваний на військову службу під час мобілізації у 2014 році та брав участь у бойових діях на сході нашої країни у складі 128 гірсько-штурмової бригади на посаді командира відділення. У результаті мінометного обстрілу військовослужбовець отримав осколочне поранення.
Згодом Володимир повернувся до цивільного життя, але ненадовго.
У 2019 році Володимир прийняв рішення повернутися до ЗСУ та підписав контракт в бригаді територіальної оборони. Військовий родом з Івано-Франківська, тож вирішив продовжити службу на рідному Прикарпатті.
Медаль «За поранення» — кругла, із тризубом, терновим вінком і перехрещеними мечами на аверсі. Кількість поранень та їх ступені важкості визначаються гілочками, які кріпляться на стрічці медалі та планці. Легкі поранення позначаються білою або срібною гілкою. Важкі — золотою і жовтою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...