Мед Атлант

За добу на вакцинацію проти COVID-19 через “Дію” записалися майже 50 тисяч українців

За першу добу роботи послуги “Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19” нею скористалися майже 50 тисяч українців.

Про це нам повідомила очільниця Директорату з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я Марія Карчевич, інформує hromadskе.

Так, здебільшого люди записувалися через застосунок “Дія” — таких було 43 501. Ще 5 838 українців скористалися послугою через портал “Дія”. Крім того, ще 871 людина записалася через Національний контакт-центр МОЗ.

Нагадаємо, можливість записатися на вакцинацію через “Дію” з’явилася 1 березня. У Мінцифри наголосили, що запис забирає дві хвилини часу та є безкоштовним.

Запис через смартфон

Щоб зареєструватися через смартфон, слід завантажити та авторизуватися в мобільному застосунку «Дія 2.0». У застосунку можна авторизуватися через Приват24, Monobank або BankID Нацбанку. Або оновити застосунок «Дія» до останньої версії в маркетах, щоб послуга була доступною.

Після цього слід зайти у розділ Послуги та обрати «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19». Зазначити сферу діяльності та обрати місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Відтак варто перевірити свій номер телефону. Надалі — очікувати повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Запис через сайт

Щоб потрапити в лист очікування на вакцинацію від COVID-19, потрібно зайти на портал «Дія» за допомогою КЕП чи BankID. Відтак слід перейти у розділ «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19».

Далі слід зазначити сферу діяльності та обрати місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Надалі слід очікувати на повідомлення з запрошенням на вакцинацію.

Запис через контакт-центр

Для запису на вакцинацію через Національний контакт-центр МОЗ слід зателефонувати за номером 0 800 60 20 19. Далі зазначити оператору свої дані (необхідно буде вказати РНОКПП або серію та номер паспорта).

Потім — обрати місце, в якому ви хочете вакцинуватися, та очікувати повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Чим вакцинують українців?

23 лютого до України прибули перші 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу CoviShield від виробника Serum Institute India. Її вже зареєстрували.

Це препарат, розроблений Oxford/AstraZeneca, який виробляється на потужностях в Індії. Вакцину схвалили для екстреного використання. Фактично, CoviShield — це та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає SII. Зокрема цю ж вакцину затвердили до використання у Канаді.

Наразі триває третя фаза клінічних випробувань препарату CoviShield в Індії, Бразилії, Великій Британії, Південній Африці, Кенії та США. Водночас вакцину вже схвалили до екстреного використання в Індії.

Попередні результати третьої фази досліджень у Великій Британії, Бразилії та Південній Африці опублікували у грудні 2020 року у виданні Lancet. Вакцина показала ефективність 70,4%, згідно з даними 11 636 добровольців.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...